Hlavní obsah

Designér navrhl stoličky inspirované oblíbeným sýrovým fondue

Novinky, tnk

Japonský designér Satsuki Ohata se rozhodl vytvořit originální nábytkový kousek inspirovaný oblíbeným švýcarským sýrovým fondue. Jeho stoličky jsou inspirací pro domácí kutily i pro milovníky zvláštních interiérových kousků.

Foto: Shouta Kikuchi, archiv Satsuki Ohata (5x)

Cílem designéra bylo imitovat kousek pečiva namočený do sýrového fondue.

Článek

Návrhář Ohata vytvořil stoličku s příznačným názvem Fondue speciálně pro proslulý italský nábytkový a designový veletrh Milano 2015 a jeho část Salone Satellite.

Právě tady je každoročně představována práce nadějných designérských tvůrců.

Foto: Shouta Kikuchi, archiv Satsuki Ohata

Každá stolička je tvarově originální.

Stoličky mají nepravidelné tvary, vypadají jako by se právě roztékaly, a připomínají tak roztavený sýr. Tohoto efektu designér docílil ponořením velkého kusu houby s vysokou absorpční schopností do zářivě žluté tekuté PVC hmoty. Sestavených pět dílů stoličky pak nechal plně zaschnout.

Foto: Shouta Kikuchi, archiv Satsuki Ohata

Základem nábytkového kousku se stala obyčejná houba.

Během sušení nohy stoličky podpíraly čtyři dřevěné tyče. Nohy jsou pokroucené vlivem tíhy vrchního sedacího dílu. Výšky jednotlivých kusů jsou proto různé.

Foto: Shouta Kikuchi, archiv Satsuki Ohata

Designové kousky inspirované sýrovým fondue se hodí hlavně do jídelen mladších generací.

Stoličky inspirované sýrem se hodí jako solitérní kusy do minimalistických jednobarevně laděných interiérů, ve kterých díky své barevnosti a tvarům dobře vyniknou. Vhodné jsou i do interiérů zařízených v pop-artovém stylu.

Foto: Shouta Kikuchi, archiv Satsuki Ohata

V interiéru se uplatní i jako odkládací stolek nebo stojan na květiny.

Jídlem se inspiruje řada designérů. Ve Francii například designér Jean Jullien vytvořil bar inspirovaný vajíčky. [celá zpráva].

Vznikají dokonce i stoličky ve tvaru sušenek, povlečení s motivy pizzy a další absurdní, ale zábavné kousky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám