Hlavní obsah

Srdcem rekonstruovaného bytu je obývák s nábytkem z masivu a pískovce

Novinky, nes

Neuvěřitelně hezký obývací pokoj zařízený na zakázku vyrobeným nábytkem z masivního smrku v kombinaci s pískovcem je srdcem nového bytu čtenáře Luboše. Novinky dostaly příležitost si jej prohlédnout.

Foto: Archiv čtenáře

Čtenář Luboš se přestěhoval a opět nám nabídl možnost nahlédnout do jeho nového domova.

Článek

Pravidelní čtenáři rubriky Bydlení si možná vybaví, že právě pan Luboš byl jedním z prvních, kteří se nám loni ozvali s nabídkou nahlédnout do jejich domova. Představil nám tehdy prakticky zařízenou garsoniéru, jež jeho rodině sloužila jako startovací bydlení po návratu do Čech ze zahraničí.

Loučil se s námi tehdy ve svém dopise s tím, že se budou brzy stěhovat do většího a že se nám zase ozve. Svůj slib splnil a posílá snímky, které budou nepochybně opět inspirací pro mnoho čtenářů, tak jak tomu bylo posledně.

Foto: Archiv čtenáře

Spousta věcí byla v bytě před koupí již rekonstruována, ale stále v něm zbývalo dost práce - bylo třeba znovu vyštukovat, vymalovat zdi, vytapetovat, položit podlahy, vyměnit dveře atd.

Byt o dispozici 3+1 v Chrudimi, který Luboš koupil, měl za sebou již rekonstrukci jádra, vody, elektrických rozvodů, výměnu oken a celý dům byl opatřen i novou fasádou.

Po zásahu ovšem volaly původní štuky a výmalba zdí. Čtenář najal zedníky, a ti přeštukovali polovinu bytu.

Foto: Archiv čtenáře

Dřevěný nábytek je vyrobený na zakázku.

Výmalbu zvládl Luboš už sám. Následovala výměna podlah, renovace dveří a tapetování.

„Vzhledem k tomu, že je to ´jen byt´, který má limitovanou návratnost investice, bylo nutné jej ozvláštnit nábytkem, který si v případě stěhování můžeme vzít s sebou,“ vysvětluje svůj přístup k zařizování interiéru svého domova pan Luboš.

Foto: Archiv čtenáře

Dominantou obývacího pokoje je masivní smrk konstrukce rámující krb a elektroniku.

Jak dále poznamenává, přál si jejich nový domov zařídit něčím pěkným, ovšem po projití všech obchodních řetězců s nábytkem mu bylo, dle jeho slov, smutno. Změnil tedy taktiku a hledal dál, tentokrát u drobných soukromých firem. A uspěl.

„Našel jsem malou rodinnou firmičku, která vyrábí nábytek z přírodních materiálů, jako jsou kámen, dřevo a sklo, a vyrábí pouze originály pod značkou Baroon. Nejenomže mám jistotu, že je náš nábytek originální a unikátní, ale ani to nebylo tak drahé, jak to vypadá,“ pochvaluje si Luboš.

Foto: Archiv čtenáře

V obýváku se mísí zajímavým způsobem masivní dřevo s pískovcem.

„Možná vám to přijde úsměvné, ale když si po náročném dni sednu do sedačky, tak z toho nábytku na mě sálá velice příjemná energie a cítím se dobře,“ uzavírá svůj dopis.

Foto: Archiv čtenáře

Nespokojen s nabídkou velkých nábytkářských řetězců, rozhodl se čtenář oslovit malou soukromou firmu. od ní má vlastní unikátní nábytek.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám