Hlavní obsah

Úložné prostory patří do velké i malé koupelny

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešním koupelnám vládne jednoduchost a lehkost, přesto se ani tady bez úložných prostor neobejdeme. Kosmetika, ručníky, osušky, fén - kam je uložit?

Foto: RAVAK

Nábytek a umyvadla Chrome tvoří celek sladěný do posledního detailu. Jejich jednoduchý design navazuje na promyšlené kvality materiálů přizpůsobených speciálně pro použití ve vlhkém prostředí. Boční sloup (8490 Kč)

Článek

I v minimalistické koupelně využíváme nábytek, byť v omezené míře. Snažíme se koupelnu zařídit tak, aby vynikly hlavně materiály a barva nábytku.

Převládá trend hranatých tvarů s použitím osvědčené bílé barvy v kombinaci s různými odstíny dřeva.

Foto: LE BON

Jednoduché úložné boxy za umyvadlem z materiálu, kterému nevadí vlhkost. Všechno je tak vždy při ruce a úhledně uspořádané. I vnitřní prostor ve skříňce je obohacen o praktický posuvný box.

Moderní koupelnový nábytek má dostatek chytrých úložných prostor. Vybírat lze z různých typů a možností.

Nábytek na míru

V malé koupelně volíme spíš nábytek do výšky, v oblibě jsou stále úzké vysoké skříňky, ale vyplatí se investovat do koupelnového nábytku na míru.

Foto: LE BON

Asymetrická skříňka pod umyvadlo v kombinaci středního odstínu masivního dřeva a bílé je v duchu současných koupelnových trendů.

Moderní koupelnový nábytek se nese v přírodních neutrálních barvách - béžové, hnědé, šedé, zemité, žluté, světle modré či zelené, přesto stále dominuje bílá, která je symbolem čistoty.

Foto: TCHIBO

Úložné dózy z odolného plastu s hebkým sametovým povrchem v šedé nebo fuchsiové barvě (za sadu 399 Kč). Lze doplnit o kelímky na zubní kartáčky, dávkovač mýdla a zásobník na kosmetické ubrousky ve stejném designu.

Kam ukládat drobnosti

Zásuvka pod umyvadlo - plnovýsuvy jsou mnohem praktičtější než skříňky. Některé mají přímo dokonale rozčleněný prostor tzv. organizérem, který se přizpůsobí a nastaví na potřebnou velikost podle momentálních potřeb.

Do zásuvek umyvadlové skříňky pohodlně uložíme ručníky, kosmetiku i další nezbytnosti.

Foto: JIKA

Nábytková série Cube dodá koupelně luxusní nádech a přitom se postará o problém s úložnými prostory. Nevšední kombinace skříňky s umyvadlem (od 4253 Kč) zaujme geometrickou čistotou linií a nadčasovostí.

Umyvadlová skříňka je vhodnou možností pro ukládání hygienických potřeb. Pokud je dobře organizovaná, oceníme její přehlednost. A nevadí, jestli má dvířka, nebo je plně výsuvná. Jedinou nevýhodou jsou částečně omezené vnitřní prostory kvůli sifonu pro odpad.

Foto: SANITEC

Pohodlné uložení kosmetiky či toaletních doplňků zpříjemňuje nábytek řady Nova Pro značky Kolo. Nabízí prostorné, dobře organizované interiéry skříněk určených pod umyvadlo, boční a také např. skříňky zavěšené nad umyvadlem.

Drátěný program patří mezi účelné systémy pro uložení potřebných věcí, zejména výklopné koše, kam ukládáme ručníky a osušky, ale třeba i špinavé prádlo. Jsou nejen praktické, protože zajišťují dostatek vzduchu, ale také zabírají minimum volného prostoru v koupelně.

Volit můžeme z mnoha tvarů a provedení, přímo na míru naší koupelně. Menší poličky lze zavěsit i do rohu sprchového koutu a využít je k odkládání sprchových gelů a šampónů.

Foto: DŘEVOJAS

Koupelnový nábytek Inn se pyšní exkluzivním leskem. Kolekci v hranatém designu a bílém odstínu tvoří prostorná skříňka s umyvadlem Norm a doplňkové vysoké skříně.

Otevřené police jsou vysoce variabilní. Mohou se zavěsit kamkoli a mít i několik funkcí. Menší plastové nebo kovové poličky lze umístit vedle umyvadla a využít je pro ukládání ručníků nebo pro odkládání hygienických a kosmetických potřeb.

Police, nebo nika? Navzdory tomu, že otevřené police nejsou zrovna hitem posledních let, v koupelně potřebujeme mít přehledně srovnané hygienické potřeby. Je na každém z nás, jestli nám vyhovuje odkládací plocha za umyvadlem, pod zrcadlem nebo v koupelnové nice.

Foto: TCHIBO

Závěsná polička do sprchy je pochromovaná do vysokého lesku. Cena asi 299 Kč.

Skříňka se zrcadlem je ideální pro uložení drobností, bez kterých se zde neobejdeme, a přitom máme vše uklizeno. Skříňka disponuje úložným prostorem a zrcadlem zároveň, nabízí místo na krémy, parfémy a vody po holení. Prostor za zrcadlem bývá navíc osvětlen a zpravidla vybaven zásuvkou pro holicí strojek.

Foto: JIKA

Nábytkovou řadu Petit tvoří skříňky a umývátka (od 2466 Kč), které najdou uplatnění jak v minimalistických koupelnách, tak na samostatných WC. I zde získáme místo pro uložení všeho potřebného.

Háčky a věšáky obvykle využíváme k zavěšení ručníků, županu a drobností, které potřebujeme mít stále na dosah.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám