Architekti vybrali pro stavbu dramatické místo v anglickém Pontypriddu. Dům je umístěn v izolovaném a nepoužívaném lomu na okraji národního parku Brecon.

Majitel si přál architekturu, která by byla elegantní a jednoduchá. To se anglickému architektonickému studiu povedlo dodržet. Studio se totiž specializuje na vysoce individualizované architektonické návrhy.

Pod domem nechybí prostorné kryté parkovací stání.

Pod domem nechybí prostorné kryté parkovací stání.

Dům má v místnostech různé velikosti oken tak, aby fotograf mohl libovolně pracovat se světlem. Stavba je vyvýšená a majiteli tak nabízí panoramatické výhledy do okolí.

Architekti se ale museli vypořádat se skromným rozpočtem a stavebními problémy spojenými s lomem v těsné blízkosti stavby.

K domu je z okolních strání trochu komplikovaný přístup, architekti proto navrhli k domu lávku.

K domu je z okolních strání trochu komplikovaný přístup, architekti proto navrhli k domu lávku.

Stavba vznikla z monolitického betonu, sádrokartonu a strukturálních izolačních panelů, které jsou energeticky účinné. Stavba tak dosahuje vysoké úrovně tepelné šetrnosti a vzduchotěsnosti.

Architekti navrhli velkorysé kryté prostory na čestvém vzduchu.

Architekti navrhli velkorysé kryté prostory na čerstvém vzduchu.

Autoři návrhu se snažili pojmout stavbu tak, aby poskytovala jednoduché, ale účelné pozadí pro vznik fotografických děl majitele. Fasáda stavby i její stěny nejsou nijak dekorovány a mohou sloužit jako pozadí pro fotografie.

Fotograf má k dispozici klidné místo s výhledem do okolí.

Fotograf má k dispozici klidné místo s výhledem do okolí.

Dům je působivým příkladem architektury vytvořené na míru majiteli a je tak dobrým příkladem, jak by měl výsledek spolupráce mezi zadavatelem a architektonickou kanceláří vypadat.