Hlavní obsah

Návrh mrakodrapu z kontejnerů naznačuje vývoj hotelových budov

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Architektonická společnost OVA Studio z Hong Kongu přichází s projektem hotelu z vyřazených lodních kontejnerů, které se díky důmyslnému rámu dají skládat podle speciální šablony do různých útvarů a svým obyvatelům mohou nabídnout i zahrádku nebo terasu.

Foto: Profimedia.cz

Interiér jednotlivých kontejnerů může být hodně moderní.

Článek

Výhodou kontejnerového řešení je snížení nákladů na stavbu domů. Montáž budovy navíc může proběhnout na místě v rekordním čase a díky snadné demontáži je možné kontejnerové stavby kamkoli lehce přemísťovat.

Využití tohoto způsobu bydlení by podle autorů bylo vhodné i do oblastí po velkých živelných pohromách. Tento typ stavby může posloužit i jako přechodná ordinace pro doktory.

Stavba boduje v soutěži o největší architektonickou změnu v hotelnictví

Originální architektonický systém se stal jedním z finalistů osmého ročníku ceny Radical Innovation Award, která je udělována progresivním architektonickým návrhům v hotelnictví. Projekty by měly nabídnout přidanou hodnotu pro hosty i hoteliéry.

Foto: Profimedia.cz

Stavbu by mohly sponzorovat různé značky, které by měly v konstrukci svůj obrandovaný kontejner.

Samotná struktura hotelu připomíná chaotický úl. Kontejnery jsou umístěny do fixního nosného konstrukčního rámu. Stavbu je možné libovolně zvětšovat nebo zmenšovat.

Podle architektonického studia má hotel nabízet značkám možnost stát se sponzory tohoto projektu a zařídit některé kontejnery. V nich tak mohou nechat vyznít design svých produktů a ukázat se obyvatelům v co nejlepším světle. Kontejnery fungují i jako billboardy.

Foto: Profimedia.cz

Interiéry mohou být zařízeny hodně futuristicky. Dominovat budou moderní materiály.

Hotel by měl nést jméno Hive-Inn a měl by být inspirací pro vznik podobných modulárních systémů po světě. Společnost pravděpodobně navrhne jako první kontejnery pro Ferrari a módní značku Alexander McQueen.

Visutá platforma umožňuje vznik terasy nebo zahrady.

V hotelu by měla být běžná plnohodnotná kanalizace, elektrika i voda. Navrženy jsou i výtahy a schody. Hosté by tak měli mít k dispozici vše, co je v hotelech běžné.

Stavby z kontejnerů jsou stále oblíbenější. Může za to hlavně jejich ekonomická výhodnost.

Foto: Novinky

Kontejnery běžně slouží jako přechodné ubytování pro pracobníky na stavbách, hotel z nich zatím ale nevznikl.

Z kontejnerů v poslední době v Česku vznikají hlavně školky. Některé z nich jsou naprosto plnohodnotnými stavbami. Jednou z nich je třeba školka v Benešově.[celá zpráva]

Z osmi recyklovaných kontejnerů ve Francii dokonce vznikl prostorný rodinný dům.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám