Hlavní obsah

Ideální pohovka do malého bytu

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V malém bytě je třeba šetřit doslova s každým centimetrem, a tak jejich majitelé s nadšením vítají všechny designérské počiny, jež jim v tomto směru vycházejí vstříc. I proto se v krátkém čase stala na sociálních sítích velmi populární pohovka, jíž lze během několika sekund snadno proměnit v palandu.

Foto: Profimedia.cz

Na první pohled běžná pohovka...

Článek

Na rozdíl od nejrůznějších výtvorů, které zamrzly ve fázi designérského návrhu čekajícího na štědrého mecenáše, aby mohly být realizované, palandová pohovka je reálným kusem nábytku, který je na prodej. Její název zní Doc sofa bunk bed.

Podstatou nápadu je „zlomení“ palandy v polovině její výšky a sklopení horní postele tak, aby se zasunula pod spodní postel. Aby toho bylo možné dosáhnout, čela postelí mají poloviční šířku. Po složení do podoby gauče se sklopí k sobě a vytvoří jeho plnohodnotná boční opěradla.

Foto: Profimedia.cz

Stačí ovšem jeden šikovný pohyb...

Pohovka má kovový rám a také skládací žebřík se zábradlím jsou kovové. Při „rozbalování“ gauče do podoby palandy se žebřík společně se zábradlím rozloží, aby zaujal správnou polohu a dotvořil tak definitivní podobu patrové postele.

Pohovky Doc se vyrábějí ve dvou velikostech. Kratší, základní verze má délku 2060 mm, delší tzv. XL měří 2450 mm. Hloubka kratší verze činí 900 mm, u delší je to 980 mm. Rozdíl je také ve výšce obou modelů po sestavení do palandy. Menší palanda je vysoká 1390 mm, větší pak 1440 mm.

Foto: Profimedia.cz

A z pohovky je náhle palanda.

Masovějšímu využití pohovky v malých bytech brání jen její nemalá cena. Základní verze stojí okolo 140 tisíc korun, prodloužená varianta pak zhruba 175 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám