Hlavní obsah

Nový ročník soutěže Electrolux Design Lab zná témata pro letošní rok

Novinky, nes

Mezinárodní soutěž mladých designérů Electrolux Design Lab, v jejímž loňském ročníku si velmi pěkně vedli i čeští účastníci, zná okruhy pro letošní rok. Pořadatelé se zaměřili na otázky zdraví a udržitelnosti, přičemž hlavní téma ročníku 2014 nazvali „Vytváříme zdravý domov“.

Foto: Electrolux Design Lab

Vítězný projekt loňského ročníku soutěže - úklidový systém s létajícími miniroboty Mab

Článek

V soutěži by se proto měly objevit náměty na výrobky, doplňky, spotřební zboží a služby ve třech oblastech: Potěšení z vaření, Péče o látky a Čištění vzduchu. Kdo sledoval loňský ročník, určitě si vzpomene, že první a třetí téma není tak úplně novinkou, protože velmi podobná zadání řešili i účastníci ročníku 2013 (Společenské vaření a Přirozené ovzduší).

Soutěžící si při vymýšlení svých projektů mohou pomoci hledáním odpovědí na otázky, které jim pořadatelé poskytli jako určité vodítko: „Jak vést v budoucnu kvalitní život?“ nebo „Jak vytvořit příjemné místo k životu?“ případně „Jak se starat o sebe a své blízké?“. Soutěžní výtvory, coby odpověď na tyto otázky, by měly být kreativní, udržitelné a pro uživatele co nejjednodušší.

Soutěže mladých talentů na poli moderního designu se pravidelně účastní studenti z celého světa, kteří v několika kolech bojují o hlavní cenu, jíž je kromě finanční odměny 5000 eur i placená půlroční stáž ve společnosti Electrolux.

Zájemci o účast v soutěži se mohou hlásit na stránkách pořadatele soutěže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám