Hlavní obsah

Větráky, které mají styl

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když je v létě horko a klimatizace není právě na dosah, přichází ke slovu starý dobrý větrák. Jenomže ten nebezpečně máchá lopatkami a přiznejme si, za ta léta se také už poněkud okoukal. Změnu představují vymazlené designové ventilátory bez lopatek či jiných vířících částí.

Foto: Dyson

Bezlopatkové větráky mají nejen bezpečný provoz, ale navíc se snadno čistí.

Článek

Na našem trhu je nabízí hned několik společností a ceny se pohybují od několika tisíc za kus. Mohou být buď malé stolní, anebo vysoké podlahové.

Všechny fungují na podobném principu. Nasávají do sebe vzduch z okolí a pak jej v podobě mnohem mocnějšího, ovšem rovnoměrného proudu zase vyfukují ven.

Foto: Bionaire

Bionaire BBLF01 se prodává za doporučenou cenu 3190 korun. Je vybaven časovač umožňující nastavit, za jak dlouho se má sám vypnout.

Výrobci je nabízejí v několika barvách - od bílé, přes stříbrnou až kovově šedou.

Kromě elegantního vzhledu a  pohodlné údržby mají jednu nepopiratelnou přednost - jejich provoz je bezpečný, takže se jich bez obav mohou dotýkat zvědavé dětské ručky i zvířecí čenichy.

Foto: Dyson

Sloupový ventilátor Dyson AM03 má plynule nastavitelnou rychlost proudu vzduchu a dálkové ovládání. Prodává se za 9999 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám