Hlavní obsah

Designéři navrhli stolky, které si můžete sami obarvit pastelkami

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské designérské studio Nendo vytvořilo stolky, které si mohou jejich majitelé barevně upravit přesně podle svých představ. Díky speciální metodě mohou stolky sloužit jako kreativní prostor pro děti i jako designový kousek do domácnosti.

Foto: Hiroshi Iwasaki

Stolky se vybarvují klasickými pastelkami.

Článek

Architekt Oki Sato, šéf renomovaného japonského designérského studia přezdívaný Nendo má ve svém portfoliu další zajímavé interiérové kousky. Jsou jimi stolky, které si mohou uživatelé sami dekorovat klasickými pastelkami.

Na výrobu bylo využito metody ​​zvané "udukuri". Měkké části cypřišových desek stolků byly ořezány a designéři nechali vyniknout jen žilkování dřeva a letokruhům. Strukturované desky pak pokryli papírem a nechali uživatele přenést kresbu dřeva na papír.

Foto: Hiroshi Iwasaki

Stolky pokryl přesně odměřený papír.

Stolky jsou určeny pro dospělé, ale také pro děti, které je mohou využít i o hodinách výtvarné výchovy. Jejich design je jemný a nenásilný a nejlíp vynikne v jednoduchých minimalistických interiérech.

Foto: Hiroshi Iwasaki

Pokreslené stolky ve třídě mají vytvořit duhový efekt.

Díky zvolené metodě vynikne jemná struktura dřevěných vláken. Cypřišové dřevo je velmi tvrdé a trvanlivé, a tak mají mít stolky i dlouhou životnost.

Foto: Hiroshi Iwasaki

Designéři volili hlavně jemné barevy, které nechají světlému dřevu vyniknout.

Pro inspiraci pro lidi vznikly modelové kresby na papíru. Těch je možné využít i jako obrazů do interiéru a prostor tak opticky sladit.

Foto: Hiroshi Iwasaki

Designérské studio vytvořilo i vzorník barevných možností.

Současný japonský design je hodně inspirativní i pro naši designérskou tradici. Je mu vlastní preciznost v detailech, používaní přírodních materiálů a snaha navodit v interiéru harmonii a klid.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám