Hlavní obsah

Architekt Mayer dokončil stavbu rodinného futuristického domu

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodinný dům pro čtyři osoby od berlínského architekta Jürgena Mayera má velmi moderní podobu. Elegantní futuristické linie dodávají stavbě na zajímavosti. Dům vznikl v Německu poblíž Stuttgartu.

Foto: David Franck

Rodinný dům má jasně futuristické rysy.

Článek

Jürgen Mayer H. stavbu pojmenoval Ols House. Rodinný dům se nachází na svahu a je z něj působivý výhled do okolí. Zasazen je do rezidenční čtvrti, ve které většina domů vznikla okolo roku 1960. Svým moderním vzhledem tak mezi ostatními stavbami vyniká.

Foto: David Franck

Stavba svým vzhledem připomíná rysy žraloka.

Dům má zvýšené přízemí se vstupním prostorem, technickou místnost a wellness. Druhé patro obsahuje obývací, jídelní a kuchyňské prostory. Nahoře jsou umístěny ložnice, šatna a koupelny.

Foto: David Franck

Architekt navrhl majitelům velkorysou terasu.

Architektovy stavby mají futuristicky ladné linie a jednoduchou barevnost, kterou Mayer uplatnil i u tohoto domu. Celková podlahová plocha obydlí je 488 m².

Foto: David Franck

V interiéru chybí výrazné barvy.

Působivý rodinný dům vznikl hlavně z vyztuženého betonu a cihel. Střecha je z oceli. Centrálním designovým prvkem se stalo sochařsky pojaté schodiště, které spojuje všechny tři úrovně domu.

Foto: David Franck

Schodiště má moderní tvary podobné stavbám od slavné architektky Zahy Hadid.

Architekt v interiéru volil moderní materiály, které doplňoval jednoduchými dřevěnými prvky. Stavba vznikla pro soukromého klienta, výstavba trvala dva roky.

Architekt nedávno navrhl i zajímavé stavby v Gruzii. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám