Hlavní obsah

Bývalá věznice změnila uplatnění, je z ní luxusní hotel

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při návrhu budov má většinou stavitel už jasnou představu o tom, k jakým účelům bude sloužit. Ne vždy ale takové určení přetrvá. Důkazem toho je budova bývalé nizozemské věznice Het Arresthuis, která byla po 150 let místem nedobrovolného pobytu zločinců. Nyní se ale z obávaného vězení stala lokalita naopak žádaná, proměnila se totiž v luxusní hotel.

BEZ KOMENTÁŘE: Nizozemské vězení se změnilo v luxusní hotel

 
Článek

Na první pohled vypadá budova bývalého vězení Het Arresthuis stejně (až na příjemnější barevnost fasády, která není tak děsivá jako za fungování věznice). I vnitřní rozvržení je stále nezměněné. Najdete tu dlouhé chodby a v patrech jednotlivé cely. Jeden znatelný rozdíl tu ale je.

Foto: Profimedia.cz

Z dříve obávaného vězení je nyní populární hotelový komplex.

Foto: Profimedia.cz

Základní dispozice objektu nebyla nijak měněna, jen přibyla zútulňující výmalba a dekorační prvky.

Z dříve neútulných 150 malých místností je nyní pro hotelové hosty k dispozici na 40 prostorných pokojů - 24 standardních, 12 deluxe pokojů a čtyři apartmány. I vnitřní výmalba a celkové designové pojetí prostoru prošlo velmi kreativní proměnou, cituje server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Bohatě vybavený bar v bývalé věznici bohužel k dispozici nebyl.

Foto: Profimedia.cz

Pokoje byly kvůli pohodlí hostů zvětšeny, každá z místností dostala elegantní designové vybavení.

Všechny pokoje jsou vybaveny moderním nábytkem a nabízejí elegantní interiérový design. Samozřejmostí je klimatizace, velká televize nebo připojení k internetu. K hotelovému komplexu patří rovněž sauna, fitness centrum a rozlehlá terasa se zahradou.

Foto: Profimedia.cz

Luxus, o kterém si mohli vězni nechat jen zdát.

Foto: Profimedia.cz

Vše pro pohodlí hostů - útulná zahrádka s fontánou

Komplex Het Arresthuis otevřel své brány v roce 1862 a rychle získal reputaci jako odstrašující vězení. V roce 2002 byla budova po několika letech uzavírky opět zprovozněna jako vězení, a to až do roku 2007, kdy byly prostory definitivně uzavřeny. Nedlouho poté byla započata přestavba na hotel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám