Hlavní obsah

Nejdražší kuchyň světa za 30 miliónů korun jako mistrovské dílo

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastní bydlení nabízí nejen možnost soukromí, zároveň dává i prostor originalitě a jedinečnému nápadu v pořizování vybavení. Koneckonců, kdo by chtěl nachlup stejně zařízený interiér, jako měl už někdo před ním? Toužíte-li po perličce, kterou s poměrně velkou jistotou jen tak někdo další mít nebude, pořiďte si nejdražší kuchyň světa od návrháře Claudia Celibertiho.

Foto: Profimedia.cz

Nejen výběrem prestižních materiálů se celková hodnota kuchyně vyšplhala na 30 miliónů korun.

Článek

Že jde i bez porovnání s ostatními nabídkami bez nadsázky o velmi drahou kuchyň, vám i bez podrobné prohlídky napoví už cenovka. Pořizovací "hodnota" jedinečné kuchyně totiž neklesne pod úctyhodných 1,6 miliónu dolarů (cca 30 miliónů korun).

A nejen cenou je tato kuchyň (plně funkční) výjimečná. Vedle nejlepších spotřebičů, které v současné světové nabídce lze pořídit, je kuchyňská sestava specifická i využitím mědi, skutečnou třešničkou je pak oslňující lustr ozdobený krystaly od firmy Swarovski, uvádí server LuxuryHouses.

Foto: Profimedia.cz

Lustr od firmy Swarovski v hodnotě téměř 800 tisíc korun

Samotný skvostný lustr Swarovski vyjde na 42 000 dolarů (necelých 800 tisíc korun), další kousky si s ním v rámci ceny ale mohou směle konkurovat. "Křišťálový" pracovní ostrůvek vyjde na 58 750 dolarů (1,1 miliónu korun), speciální kameninová pracovní deska pak na 10 900 dolarů (cca 206 tisíc korun).

Ze spotřebičů stojí za zmínku například lednice v hodnotě 7950 dolarů (cca 150 tisíc korun) nebo vinotéka za 4400 dolarů (83 000 korun). Ani na bateriích se zde nešetřilo, jejich cenovka se zastavila na 2570 dolarech (48 tisíc korun). Veškeré nábytkové skříně jsou pak opatřeny křišťálovými rukojeťmi.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyň od Claudia Celibertiho je skutečné mistrovské dílo.

Výroba tohoto unikátu trvala celý rok. Claudio Celiberti chtěl návrhem trochu posunout hranice, kam až je možné v designu dojít. Skloubením dokonalých materiálů, jedinečného designu a jemné řemeslné práce se mu to jistě povedlo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám