Hlavní obsah

Využijte blahodárné teplo infrasauny v pohodlí domova

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Infrasauny nám pomáhají s regenerací organismu i posílením obranyschopnosti, mají blahodárné účinky na celé tělo a jsou skvělým doplňkem pro zdravé hubnutí. Tuto proceduru si už můžeme užít i v soukromí domova.

Foto: HP TRONIC

Infrasauna Hyundai Rhodos s ionizérem (29 990 Kč) ze dřeva Hemlock bez suků a pryskyřice, které je extrémně stabilní, minimálně pracuje a nekroutí se. Jeho další výhodou je imunita proti tvorbě a množení mikroorganismů.

Článek

Infrasauny využívají technologie infračerveného záření, které přenášejí teplo do celého organismu. To nám pomáhá proti ztuhlosti končetin, kloubů a zad, při léčbě kožních nemocí jako jsou lupénka, ekzémy či kvasinkové infekce.

Foto: MARIMEX

Infrasauna Dante kombinuje výhody keramických a karbonových topidel v jednom těle. Celoskleněné dveře z hnědého tvrzeného skla, provedení kabiny z kanadského jedlovce. Umožňuje saunování až dvou osob. Cena 32 990 Kč se může měnit v závislosti na slevách.

Výhody infrasaun

„Infrasauny nepotřebují velký prostor ani stavební úpravy. Ty nejmenší, určené pro jednu osobu, zaberou pouze 104 x 87 cm. Lze je instalovat na kterýkoli povrch, jediným požadavkem je zásuvka elektrické energie s příkonem 230 V. Ale při umístění myslíme také na otevírání dveří,“ radí Helena Ševčíková z Hornbachu.

Foto: MOUNTFIELD

Infrasauna Samoa do interiéru (20 990 Kč) pro jednu osobu. Model má přední čelo a dveře ze skla, což umožňuje snadný a dobrý výhled ze sauny. Je z kvalitního kanadského jedlovce. Výhodou jsou karbonová topidla s extrémně dlouhou životností.

Po instalaci můžeme infrasaunu ihned používat. Její rozehřátí zabere jen 5–10 minut, během nichž je dobré být již uvnitř a nechat tělo rozehřívat s okolním vzduchem. Ideální doba saunování je 25–40 minut. Po saunování se osprchujeme vlažnou vodou, aby tělo neutrpělo šok a dále se mohlo potit a vyplavovat škodlivé látky z těla.

Foto: ALBIXON

Infrasauna I2 z červeného cedru, povrchově ošetřená voskem. Má vnitřní i venkovní osvětlení, ideální pro 2 osoby. Cena 17 100 Kč bez DPH.

Údržba a náročnost na provoz

Pro údržbu používáme produkty na čištění dřevěných ploch a na impregnaci dřeva. Většinou stačí dodržovat základní hygienická pravidla. Náročnost na provoz – náklady na jedno infrasaunování vycházejí na cca 5 Kč za hodinu užívání.

Foto: CENTRUM ALEXA

Prostorově úsporná infrasauna BS-9202 (22 990 Kč) pro 2 osoby. Vejde se i do menší koupelny.

Proč si pořídit infrasaunu

Radí Tomáš Massl z Mountfieldu

Přednosti infrasaun proti klasickým saunám jsou v ceně a v provozních nákladech. Infrasauna je stavebnicový systém, který si přivezeme, sami sestavíme a zprovozníme. K umístění infrasauny potřebujeme jen několik metrů volné plochy a zásuvku elektrické energie.

Pobyt v infrasauně zatěžuje lidský organismus méně než např. pobyt v klasické sauně. Proto infrasaunu mohou používat i ti, kterým jsou klasické sauny ze zdravotních důvodů nedostupné. Infrasauna zajistí pomalý ohřev organismu, což je zdraví velmi prospěšné.

Ceny infrasaun se pohybují od cca 20 000 Kč (záleží na jednotlivých akcích prodejců) pro jednu osobu. Infrasauny pro 6 osob stojí i 100 000 Kč.

Infrasauny volíme podle...

  • Počtu osob - nejčastěji se kupují infrasauny pro 2 osoby, k dostání jsou infrasauny pro jednu až šest osob
  • Ohřevu - infrasauny jsou vybavené karbonovými nebo keramickými topidly (keramická topidla mohou být i světelná, tzv. red light topidla)
  • Materiálu - běžné infrasauny jsou z kanadského jedlovce, severské borovice nebo smrku, cedr je standardem až pro nejvyšší řady infrasaun
  • Umístění - na interiérové a exteriérové
  • Designu

Reklama

Související témata:

Související články

Domácí sauny mají spoustu výhod

Soukromí, komfort, úspora času a jistá hygiena - to jsou hlavní přednosti domácích saun. Majitelům přinášejí dokonalý relax, posilování imunity a příjemně...

Výběr článků

Načítám