Hlavní obsah

Prostorný domov pro čtyřčlennou rodinu v moderním pojetí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již druhým rokem zajišťuje čtyřčlenné rodině z Kladenska pohodlné bydlení typový dům Premier. Stavba „na klíč" byla kompletně hotová za 11 měsíců, rodina si s ohledem na dodržení jednotného stylu sama zajistila interiérové dveře a schodiště.

Foto: Robert Virt, www.mujdum.cz

Dům svým charakterem zapadne do venkovské i příměstské zástavby. K hlavní obytné části s balkónem ve štítu se připojuje garáž se samostatným výstupem na zahradu.

Článek

Po dvou letech užívání už dnes nemají majitelé domu k výstavbě žádné připomínky a jsou se svým novým domovem víc než spokojeni.

Typový dům je dvoupodlažní, vzhledově vychází z tradiční venkovské stavby, takže je ponejvíce vhodný pro výstavbu v příměstských oblastech a vesnicích. Velikostně se řadí do střední kategorie, svou obytnou plochou a dispozičním řešením poskytne uživatelský komfort i větším rodinám.

Foto: Robert Virt, www.mujdum.cz

Kuchyňská linka byla vyrobena na míru z MDF desek, na stěny si paní domu zvolila odstíny zelené barvy.

U čtyřčlenné rodiny, jako v případě dnešní návštěvy, zajistí jednotlivým členům maximální soukromí. K domu přiléhá garáž přístupná zvenčí buď garážovými vraty, nebo dveřmi na protilehlé straně, ústícími na zahradu za domem.

Co se týče technické stránky stavby, je kompletně zděná systémem Porotherm, fasáda je dokončena izolační omítkou, takže již není nutné dodatečné zateplení obvodových stěn. Střecha má klasický krov, jako krytina byla použita taška Bramac. V základní verzi je dům osazen plastovými vchodovými dveřmi a okny v bílé barvě.

Foto: Robert Virt, www.mujdum.cz

Interiér domu majitelé „rozsvítili“ jasnou teplou barevností stěn. V obývacím pokoji spolu sousedí sezení a jídelní stůl.

Majitelé domu zvolili dřevěná eurookna v tmavém dezénu, dřevěné jsou i vstupní a interiérové dveře, které vzhledově korespondují s dřevěným schodištěm. Dřevěné jsou také plovoucí podlahy v obývací části a pokojích. V kuchyni a dalších provozních prostorách je položena praktická dlažba.

Foto: Robert Virt, www.mujdum.cz

Půdorys přízemí: 1) zádveří 2) koupelna + WC 3) pokoj 4) hala 5) kuchyň 6) obývací pokoj 7) terasa 8) garáž.

Dům je dispozičně rozdělen na společenskou zónu v přízemí a soukromou v podkroví. Hlavní vstup je „zapuštěn" do obvodu domu, a horní, přesahující patro ho tak kryje před nepřízní počasí. Menší praktické zádveří odděluje soukromí obyvatel domu nejen od venkovního prostoru, ale i od hostinského pokoje a koupelny, které jsou přístupné pouze ze zádveří.

Foto: Robert Virt, www.mujdum.cz

Dětské pokoje jsou vybaveny laminovaným nábytkem a vyznačují se větší odvahou ve výběru barev.

Foto: Robert Virt, www.mujdum.cz

Koupelna je pojata v přírodních barvách.

Dále následuje hala, z níž se vstupuje do obývacího pokoje s jídelnou a samostatně řešené kuchyně, kterou od obývací části dělí posuvné dveře. Z haly vede také schodiště do podkroví, kam jsou situovány ložnice a velká rodinná koupelna. Oproti projektu má dům v patře pouze jeden balkón směřující do zahrady.

Foto: Robert Virt, www.mujdum.cz

Půdorys patra: 1) hala 2) koupelna + WC 3) ložnice rodičů 4, 5, 6) pokoj 7, 8) balkón.

Oblíbeným místem majitelů je venkovní terasa, částečně krytá balkónem v patře. Využívají ji k posezení prakticky během celého roku, kdykoli to počasí dovolí.

Technické údaje

Zastavěná plocha 101,5 m²

Celková užitková plocha 165,7 m²

Konstrukční řešení nepodsklepená stavba na základových betonových pasech, kompletně zděná systémem Porotherm, obvodové zdivo Porotherm 36, fasáda dokončena izolační omítkou a pásem obkladových pásků, schodiště dřevěný masiv

Střecha

sedlová, klasický krov, střešní krytina taška Bramac, střešní podhledy dokončeny dřevěnými palubkami

Výplně otvorů

dřevěná eurookna, dřevěné vstupní i interiérové dveře

Vytápění

kombinovaný plynový kotel, radiátory, v koupelně topný žebřík

Odhadovaná cena stavby

3 500 000 Kč

Zuzana Ottová, www.mujdum.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám