Hlavní obsah

Horská chalupa v moderním pojetí

„Nejdůležitější vlastností skutečného profesionála v našem oboru je cit pro prostor a vzájemné proporce použitých prvků. Předpokladem zmíněných schopností je vrozená dispozice - talent,“ říká ing. Viliam Ladziansky, muž podepsaný pod realizací víkendového bytu v novostavbě v jedné z nejatraktivnějších českých lokalit, v Krkonoších. Majitelka bytu se svěřila, jak je s bydlením spokojena.

Foto: www.modernibyt.cz

Fotografie na stěně v obývacím pokoji nejen opticky zvětšuje místnost, motiv pohoří švýcarského Matterhornu dokresluje atmosféru horského bydlení.

Článek

Jaká je rozloha bytu?

Jedná se o byt s rozlohou 95 m2. Dispozičně je přizpůsobený pro pět dospělých osob.

Je určený pouze pro víkendové bydlení?

Ano, je to místo, kde odpočíváme.

Foto: www.modernibyt.cz

Výbava kuchyně moderními spotřebiči nikdy nezklame - exkluzivní design doplněný funkční technologií.

Jezdíte na hory i v létě. Nebude vás obtěžovat zimní atmosféra, která se nese celým interiérem, v době letních parných dní?

Architektovým záměrem bylo navození atmosféry příslušné místu a účelu prostoru. Dům stojí v blízkosti lesa, je tudíž trochu tmavší. Proto jsme volili světlé materiálové provedení. Výrazná celoplošná fotografie na stěně v obývacím pokoji byla použitá hlavně pro optické rozšíření prostoru.

Tuto konkrétní fotografii jsme zvolili po domluvě s architektem, který nám doporučil, abychom motiv vybírali z vlastního archivu. Na fotografii je proto jedno z našich oblíbených míst ve Švýcarsku, kam se rádi vracíme.

Foto: www.modernibyt.cz

Dostatečné množství úložných prostor v kuchyni je velice oblíbeným trendem a současně zárukou stále uklizené pracovní desky.

Proč jste se rozhodli oslovit k úpravě interiéru architekta?

Ráda spolupracuji s talentovanými profesionály. Mám svůj vkus, ale ráda si nechám poradit.

Studio Hotový interiér jste si vybrala na doporučení?

Oslovily mě jejich předchozí realizace. Po osobním setkání s panem Ladzianským jsem zjistila, že si i velice rozumíme. I to byl impulz, proč zvolit právě toto studio.

Foto: www.modernibyt.cz

V horském stylu musí být zařízena i chodba.

Dostal architekt konkrétní zadání? Zasahovala jste mu do realizace?

Ve schopnosti architekta jsem měla velikou důvěru, nicméně jsme každý větší zásah konzultovali. Společně jsme probírali všechna navržená řešení.

Foto: www.modernibyt.cz

Vzrostlé smrky v blízkosti oken brání venkovnímu světlu, a proto jsou materiály použité v interiéru voleny z palety světlých odstínů.

Jak dlouho probíhala realizace interiéru?

Přibližně dva měsíce.

Je stávající vzhled interiéru už konečný?

Byt není zcela dovybaven. Interiér doplňujeme postupně. Chybí nám nějaké obrázky a fotografie na stěnách. Doufám, že objevím ještě nějaké drobné artefakty, které dotvoří zamýšlenou horskou náladu tohoto bytu. Nicméně to budou už minimální změny.

Foto: www.modernibyt.cz

I koupelna byla dovybavena dřevěnými doplňky v chalupářském stylu.

Foto: www.modernibyt.cz

Majitelka si byt v horách pořizovala k rekreačním účelům. Součástí jsou dvě ložnice a dvě koupelny, v jedné je sprchový kout, v druhé vana.

Jaké místo máte nejraději?

Zcela rozhodně u krbu, jehož realizace byla mimochodem komplikovanější, než jsme očekávali.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám