Pavilon se nachází ve městě Hjerkinn na okraji národního parku Dovrefjell, s výhledem na horský masiv - na pohoří, které tvoří bariéru mezi severní a jižní částí Norska. Dovrefjell je domovem posledních stád divokých sobů a je také přirozeným prostředím pro mnoho vzácných rostlin a živočichů.

Budova o rozloze 90 m² slouží jako vzdělávací centrum. Obdélníková ocelová konstrukce vymezuje hlavní prostor pavilonu a prosklené stěny slouží jako pozorovací oblast pro sledování sobů.

Stavba efektně odráží své okolí.

Stavba efektně odráží své okolí.

FOTO: diephotodesign.de

Stavba je umístěna na vyvýšeném místě a nabízí tak působivé pohledy do údolí.

Stavba je umístěna na vyvýšeném místě a nabízí tak působivé pohledy do údolí.

FOTO: Ketil Jacobsen

Budova je založena na výrazné tuhé vnější skořepině a vnitřním jádru s interiérem v organickém designu. Pozorovací části dominují oblé linie. Architekti použili v interiéru zakřivená borovicová dřeva.

Architekti si nejprve vytvořili jednoduchý model pavilonu.

Architekti si nejprve vytvořili jednoduchý model pavilonu.

FOTO: Sn+

Autoři kladli velký důraz na kvalitu a životnost materiálů, aby vydržely drsné klima. Obdélníkový rám stavby je vyroben ze surové oceli. Interiérové dřevo bylo ošetřeno olejem.

Borovicové dřevo dostalo oblé organické tvary.

Borovicové dřevo dostalo oblé organické tvary.

FOTO: Sn+

Pavilon představuje robustní sídlo, která dává návštěvníkům příležitost k zamyšlení a rozjímání.

Lavice nechali architekti vytvořit specialistou na lodní průmysl.

Lavice nechali architekti vytvořit specialistou na lodní průmysl.

FOTO: diephotodesign.de

Návštěvníci mohou pozorovat soby ve volné přírodě v pohodlí moderního interiéru.

Návštěvníci mohou pozorovat soby ve volné přírodě v pohodlí moderního interiéru.

FOTO: Ketil Jacobsen

Pavilon byl poměrně drahý, náklady na jeho výstavbu byly vyčísleny na cca 13,6 mil. Kč.