Hlavní obsah

Slavný ranč Southfork prošel náročnou rekonstrukcí aneb Seriál Dallas se vrací

Novinky, tnk

Kvůli nové sérii slavného seriálu Dallas musel být interiér proslulého ranče Southfork rekonstruován. Vznikl tak moderní, ale známý a stále útulný domov rodiny Ewingů. Ten je zařízen jako ideální americké bydlení, které je pro řadu diváků velmi inspirativní.

Foto: Profimedia.cz

Jídelna je zařízena v jednoduchém stylu s přírodními prvky.

Článek

Nejslavnější interiér, který se objevil v televizi v roce 1980 - Southfork Ranch - se brzy opět vrátí na obrazovky. Natáčí se totiž další díly známé soap opery Dallas. Interiér byl proto rekonstruován a má představovat ideální domov pro 21. století.

Foto: Profimedia.cz

V kuchyni nechybí plynové hořáky a iniciály Southforku.

Slavný ranč je velmi oblíbenou turistickou atrakcí, pořádají se na něm i svatby a funguje i jako prostor pro pořádání četných konferencí. Jde o jeden z nejslavnějších rančů Ameriky.

Jeho sláva začala v roce 1978, kdy si nahrávací společnost Lorimar Productions vybrala toto místo pro natáčení seriálu Dallas. Ten se stal kultovním seriálem průměrných Američanů a proslavil se i v řadě jiných zemí. Interiéry Southforku představovaly maximální luxus a bohatství podle amerického snu.

Foto: Profimedia.cz

V interiéru obývacího pokoje je plno doplňků v kolonialistickém stylu.

Tak tomu má být i nyní. Interiéry jsou tak skvělým příkladem představ o dokonalém americkém bydlení na vysoké noze (nechybí kvalitní materiály - odolná exotická dřeva, mramor apod.).

Foto: Profimedia.cz

Interiéry mají velmi střídmou a vkusnou výmalbu - dominuje smetanová, šedá a světle zelená.

K americkému snu patří idea o velkém rozlehlém bílém domě. Přesně o takovém, ve kterém se bude natáčení realizovat. Nesmí chybět bazén, rozlehlé terasy, prostorné ložnice ani vířivá vana a několik umyvadel v koupelně.

Foto: Profimedia.cz

Ložnici dominuje bleděmodrá barva, která uklidňuje.

Pracovna splňuje představu o zázemí úspěšného podnikatele. Pro Ameriku typické obložení stěn odolným dřevem a robustní lampa s masivními doplňky mají podtrhovat moc podnikatele.

Foto: Profimedia.cz

Pracovna je obložena dřevem, s kterým barevně ladí i nábytek.

Designéři kulis se snažili co nejvěrněji zhmotnit představy o snovém americkém bydlení bohaté rodiny Ewingových, majitelů prosperující naftařské firmy. Pokud se tedy naplní představy televize TNT o sledovanosti seriálu, tak se prostory slavného domu jistě stanou velkou inspirací pro další generaci Američanů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám