Hlavní obsah

Jak s citem zakomponovat Šmouly do dětského interiéru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není žádných pochyb o tom, že Šmoulové jsou kýč. Řada dětí má ale tyto figurky z filmového plátna ve velké oblibě a potěší je i jejich přítomnost v interiéru. Pokud si už vaše dítě tyto figurky oblíbilo natolik, že po nich touží i doma, vyberte mu co nejjednodušší motiv s co nejstřídmější barevností.

Článek

Oblíbení dětští hrdinové Šmoulové mohou dekorovat libovolný dětský pokoj. S tímto motivem malých skřítků je ale třeba zacházet opatrně. Nejlepší je držet se jedné barevnosti a zvolit doplněk jen v modro-bílé variantě.

Lepší, než tento motiv malovat na zeď, je zvolit jej jen jako dekoraci, kterou je možné později z interiéru lehce odstranit. Vyplatí se tak investovat spíše do povlečení a drobných dekorací.

Čím střídmější bude provedení předmětu, tím lépe. Kýči dominují hlavně křiklavé "umělohmotné" barvy. Provedení těchto postaviček mezi tyto barvy rozhodně patří, vyhněte se proto dalším podobným barvám a zůstaňte u jedné.

Dekorativní postavičky Šmoulů se ostatně velmi záhy po jejich uvedení v animovaném filmu - podle předlohy kreslíře z Belgie Pierra Culliforda - začaly na trhu objevovat právě z PVC.

Kýčovitější jsou zpravidla motivy se "Šmoulinkou". Pokud tedy tento motiv volíte, zařiďte zbytek dětského pokoje velmi střízlivě a jednoduše.

Šmoulové jsou na světě již přes padesát let, některé interiérové doplňky je tak možné nalézt i v bazarech. Od osmdesátých let s nimi totiž vyrůstali i Češi.

Výrobci nabízí i dětské stany s motivem Šmoulů. Jejich velkou výhodou je skladnost a možnost nechat děti hrát si "na Šmouly" mimo jinak elegantně zařízený interiér.

Pokud chcete dětem dopřát o něco vkusnější pohádkovou společnost, zvolte raději českého Krtečka nebo Křemílka s Vochomůrkou aj. I s těmito motivy dnes seženete řadu doplňků do dětského pokoje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám