Hlavní obsah

Američan si splnil sen, postavil si luxusní skatepark v obýváku

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Pierre-André Senizergues si v Malibu postavil dům, který mu zároveň plní i funkci skateparku. Do interiéru navrhl nábytek ze skatebardových prken a koleček a splnil si tak svůj sen.

Článek

André Senizergues se ve svém prvním vlastním obydlí chtěl cítit dobře. "Chtěl jsem, aby bylo vidět, že tady bydlím právě já." A protože měl velkou vášeň pro skateboard, rozhodl se v interiéru zvolit jako hlavní motiv právě skateboardové prkno.

Foto: Profimedia.cz

Skleněný konferenční stolek je pro skateboardisty výzvou - snaží se ho nerozít.

Foto: Profimedia.cz

Skatepark v obýváku je snem mnoha mladých lidí.

Nevšední interiér je stvořen z ekologických materiálů. Při jeho vzniku byl dán velký důraz na maximální recyklovatelnost a znovu využitelnost skateových komponentů.

Architekt se snažil uplatnit v prostoru i street-art a nechává tak v interiéru volné plochy pro libovolné dekorování.

Design interiéru mapuje popularitu akčních sportů. Cílem je v interiéru zachytit i změny ve tvarech skateboardových prken.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyňská linka je pro jistotu obložena dřevem.

Řada návrhů byla ovlivněna moderním designem - Charlesem a Ray Eamesovými, skandinávským stylem aj.. Produkty jsou navrhovány v Kalifornii.

Jde tak vlastně o moderní nábytek vytvořený ze skate produktů. Nechybí tak například hodiny z koleček od skateboardu aj.

Interiér je učiněný ráj zcela určený pro skateboarding. Prostor sloužící jako skatepark, má cca 204 m². Všechen nábytek je v něm navržen velmi bytelně.

Řada mladých by si podobný prostor přála mít i u sebe doma. Majitel by chtěl působivý interiér umístit třeba i do Paříže, kde je menší prototyp v současné době k vidění v La Gaîté Lyrique až do 7. srpna.

Foto: Profimedia.cz

Na jídelním stole jsou k vidění další návrh - model skateparku.

Foto: Profimedia.cz

Skateboardista a autor skateparku v bytě Pierre-Andre Senizergues.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám