Hlavní obsah

Luxusní opalovací lehátka hýří neobvyklými tvary i materiály

Novinky, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teploty posledních dní jsou jasnou předzvěstí léta, které už netrpělivě přešlapuje za dveřmi. V třicetistupňových vedrech mnozí vytahují mini a kraťasy, s nimiž ovšem často kontrastují sluncem nedotčené končetiny v barvě vápna. Pokud jste fandy snědé pokožky, asi se už těšíte, jak se po práci či o víkendu oddáte opalování. Samozřejmě můžete hodit jen deku na trávník, mnohem pohodlnější variantou je ale opalovací lehátko.

Článek

Lehátko nám dá zapomenout na všemožné nerovnosti, klacíky a ďolíky, které se nám naopak skrze deku pečlivě vrýsují do těla. V neposlední řadě budete na lehátku sice v přírodě, ale v bezpečné vzdálenosti od mravenců, škvorů a podobné drobotiny, se kterou není radno dostat se do křížku například přilehnutím.

Pod souslovím opalovací lehátko si mnoho z nás ještě vybaví prověšenou vyšisovanou látku na hliníkové konstrukci. Těmto retro kempinkovým modelům už ale naštěstí dávno odzvonilo. I lehátko může mít luxusní nebo alespoň neotřelý design. Zapomeňte na bílá plastová monstra, která by měla zůstat na plážích přímořských letovisek, a nechte se inspirovat nevšedními modely světových designérů a výrobců.

Lehátka se vyrábějí snad ze všech možných materiálů. Oblíbenou klasikou je dřevo, stíhá jej ratan a nerez. Výjimkou nejsou ani kousky z plastu či kovových drátů.

Luxusní lehátka pohodlná jako postel

Luxusnější lehátka si nezadají s pohodlím klasické postele. Mají pohodlnou matraci, zastínění a často i nebesa. Sice se na nich asi tak dobře neopálíte, ale jako azyl pro odpolední spánek či romantickou večerní skleničku jsou ideální.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám