Hlavní obsah

Jarní polštářové dekorace osvěží každý interiér

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nadcházejícím jarem a létem se zaměříme na veselé barvy: bezvadná je žlutá, trávově zelená, růžová, odstíny lososové, ale i zemité barvy (odstíny písku, olivové, smetanově krémové). Atraktivní jsou proužky stejně jako retro květinové či abstraktní vzory.

Článek

S rozkvétající přírodou přichází chuť na změnu. A tak se projdeme po bytě, otevřeme všechny skříně a bez milosti vyházíme i z poliček vše, co nepoužíváme, nepotřebujeme a zkrátka jen tak schováváme se slovy „ co kdyby se to jednou hodilo“. Po takové materiální očistě se uleví i na duši.

Kdo má chuť dát interiéru jiný kabát, udělá nejlépe, když se zaměří na bytové textilie (závěsy, polštáře, přehozy). Je to levnější a rychlejší než měnit nábytek. „Převlékat“ barvy můžeme v souladu s ročním obdobím a kreativně vykouzlit byt pokaždé do jiného odstínu. Určitě se ale slepě neřiďme trendy a dejme na osobitý vkus a barvy, ve kterých se cítíme dobře právě jen my.

Polštáře pro pohodu

Dekorativní polštáře lahodí nejen oku, ale dělají dobře i našemu tělu (báječně se na nich lenoší a odpočívá). Mohou být volně poházené po sedačce, ale i na zemi. Polštáře rozmanitých tvarů a barev dopřejme i dětem, perfektně se doplňují s výmalbou stěn, stylem nábytku.

Polštáře se skvěle hodí do moderních interiérů, ale i venkovského domu či horské chalupy. Prodávají se v kvalitních a příjemných látkách jako je čistá bavlna, žinylka nebo len, či v kombinaci polyester–bavlna (perou se obvykle na 30 ° C).

Kromě výrazných barev jako je růžová, žlutá či modrá najdeme v obchodech i klasické barvy: černou, bílou, béžovou nebo hnědou v provedení se střapci, plisováním, květinovými či geometrickými vzory, které jsou v provedení retro stále oblíbené.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám