Hlavní obsah

Nábytek inspirovaný sexem a erotikou fascinuje i pobuřuje

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nábytek, který vznikl díky erotickým inspiracím, některé pobuřuje a jiné naopak fascinuje. Každopádně dovede zaujmout. Holanďan Mario Philippona se jeho výrobou živí, řada českých designérů ale vytváří i menší kousky do domácnosti jen tak pro radost a pobavení.

Článek

Sochař Mario Philippona navrhuje nábytek inspirovaný erotikou v životních velikostech. Jeho nábytkové kousky zohledňují nejen ladnost ženského těla, ale také módu, vysoké podpatky aj.

Vysoké podpatky a dlouhé nohy tak propůjčuje stolům, díky nimž mění obyčejné interiérové kousky ve skandální domácí dekorace. Nábytek vytváří ručně z regionálních dřev a ošetřuje přírodním olejem a voskem.

Nejatraktivnějšími formami v přírodě jsou ženské tvary, ty jsou pro mě zdrojem inspirace, a nejen pro mě, inspirovaly i umění Salvadora Dalího a pop-artu.
Mario Philippona

Milovník ženského poprsí tak ocení třeba skříňku, která může sloužit jako prádelník. Stejnou skříňku můžete využít i jako minibar. Skrývá totiž v jedné části skleničky, v druhém ňadru naleznete nápoje.

Tvorba tohoto sochaře sice mnohé pobaví, ale za žádné vysoké umění jeho díla rozhodně považovat nemůžeme. Pokud jej budeme brát ale s nadsázkou, tak si s podobnými kousky můžeme skvěle oživit pokoj.

Erotika inspiruje i české designéry

Z výrobků dalších autorů pobaví například lžička ve tvaru spermie od Jiřího Pelcla. Porcelánová lžička nese název Anežka a získala ocenění ceny Akademie designu České republiky Czech Grand Design. Je nejen funkční, ale také dekorativní a zábavná.

Libor Sošťák zase letos přichází s návrhem vázy ve tvaru mužského přirození. Jeho váza nese název Cosmos a na druhý pohled v ní uvidíme komiksového mimozemského tvora. 

Nebojte se v interiéru experimentovat a vpusťte do jeho zařizování trochu svobodného ducha a inspirace, kterou může být klidně právě erotika.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám