Hlavní obsah

Termopřikrývka je nejlepší společník do ložnice za chladných dnů

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen co začne podzim, začnete být nastydlí? Možná je na vině špatně zvolená přikrývka. Poradíme vám, jak si vybrat termopřikrývku nejen pro vás, ale i jak vybrat přikrývku pro nemocného dědu nebo pro právě narozené miminko.

Článek

Termopřikrývka nám opravdu může prokázat nemalé služby, jsou to v podstatě dvě přikrývky sešité k sobě tak, aby byl zaručen tepelný komfort.

.: Ergonomická přikrývka se plně přizpůsobí vašim tvarům.foto: Quelle

Pokud si pořídíte přikrývku ergonomicky tvarovanou, tak si můžete být jisti, že vám perfektně padne a nestane se, že by vám na jednu část těla bylo teplo a na jinou zima. Pořídíte jí už od 500 Kč.

Přikrývka pro starší osoby

Nemocná babička po operaci zase ocení termopřikrývku řízenou mikroprocesorem. Teplota je monitorovaná a může dosahovat maxima 37,7 °C. Díky této přikrývce se předchází třeba v nemocnicích podchlazení pacienta, přikrývka se hodí pro osoby, které jsou dlouhodobě upoutány na lůžko.

.: Antibakteriální termopřikrývka.foto: Tchibo

Rozměr termopřikrývky je 2 x 1,3 m a může být povlečena běžným klasickým povlečením. Vyprat ji můžete při teplotě 95°C při vysoké hladině vody v pračce. Konektor ale musí být chráněn speciálním obalem před ponořením do vody nebo do pračky.

Co přinese lepší spánek budoucím maminkám

Pro těhotné se zase na zimní dny hodí speciální polštář, který zaručí, že miminku bude opravdu teplo a maminkám se bude ležet pohodlně.

.: Pohodlný a měkký polštář pro ty, kdo spí na boku odlehčuje kolena. Ideální je jako opěra vleže pro těhotné ženy.foto: Tchibo

Máme tip i pro bezpečnější spánek miminka a větší klid maminky. V zahraničí je to už běžná záležitost, pro našince je ale stále trochu finančně nákladná. Speciální přikrývka nebo podložka s elektronickým monitorem dechu je schopná hlídat jestli miminko dýchá - to maminkám zaručuje klidný spánek.

.: Podložka Nanny obsahuje monitor dechu kojence, na ní miminko položíte a přikryjete klasickým způsobem. Podložku napájí dvě tužkové baterie, když jsou slabé, uvidíte signalizaci na monitoru.foto: Nanny Jablotron, novinky.cz

Snímací desku umístíte pod matraci nebo podložku, na které dítě spí. Deska se těla dítěte vůbec nedotýká a nijak jej neovlivňuje. Po uložení dítěte zapněte spínač na přístroji.

Každý nádech potvrdí zelená signálka bliknutím. Kdyby došlo k výpadku dechu, nebo by dítě dýchalo velmi nepravidelně, začal by houkat varovný signál a blikat červená kontrolka. Tato deka nebo podložka se hodí zejména pro nedonošená miminka nebo pro miminka s poruchami dýchání.

A teď už zbývá jen popřát klidný spánek všem věkovým generacím.

Reklama

Související témata:

Související články

Kouzlo nočního stolku

I když vybavení ložnice podřizujeme hlavně její velikosti a individuálním potřebám, noční stolek je nezbytností. Bývá bezpečným místem, kam umístit lampičku,...

Lůžko musí dýchat

Mezi hlavní příčiny špatného spánku patří stres, velká tělesná zátěž, nemoc ale i nevyhovující postel. Dobré lůžko by mělo poskytnout co nejlepší odpočinek...

Výběr článků

Načítám