Hlavní obsah

Polštářky k dekoraci i pro domácí piknik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polštářek je nejen praktickým interiérovým doplňkem, ale může být i skvělou dekorací. Stačí vybrat trendy barvu, zajímavý potisk a dbát na kvalitu provedení. Obyčejnou pohovku díky nim proměníte v krásné místečko jako stvořené pro odpočinek. Kdo umí šít, může se inspirovat barvami a kdo šít neumí, pro toho máme několik konkrétních tipů.

Článek

Polštářky se hodí nejen na pohovku, zkuste je položit na židli místo sedáků, do houpacího křesla, na lavici... Zkuste si udělat doma na podlaze jednoduché a lehce složitelné posezení.

.: Bleděmodrý polštářek s jednoduchým vzorem.foto: Atelier Jana

Stačí skládací deka a pár stylových polštářků v podobné barvě. Domácí piknik je hned na světě a vy i vaši hosté jistě uvítáte příjemnou změnu. Podávat pak můžete čaj nebo suši a udělat si večeří v japonském stylu.

.: Polštářek s květinovou výšivkou.foto: Ikea

Když už si budete polštářky vybírat tak je dobré držet se několika rad. Jednak je určitě praktičtější koupit si polštářek se snímatelným potahem.

.: Veselý motiv potěší hlavně děti.foto: archiv Snílek

Povlak lehce vyperete a polštářek si tak dlouho zachová svůj původní tvar. Alergici si můžou pořídit polštářek ze 100% polyesterového mikrovlákna a ti, kteří mají problémy s krční páteří, nebo s usínáním můžou jako výplň polštářku vyzkoušet pohanku.

.: Polštářek je na rozdíl od plyšáka praktický, dítě si ho ale může zamilovat úplně stejně.foto: Dracek.cz

Nebo můžete vsadit na polštářek z pružné pěny, která se tělu plně přizpůsobí a vždy se vrátí do původního tvaru.

.: Polštářky nemusí být drahé, stačí vybrat ty správné. Pěknou kombinací barev vyniká ten vpravo nahoře. Stojí 50 kč.foto: B.E.S. - Petrovice, s.r.o.

U malých polštářků však na jejich výplni až tak nezáleží, takže pokud máte doma starou molitanovou matraci, klidně ji rostříhejte a použijte ji jako náplň do polštářku, stejně tak můžete povlak na polštářek vyplnit starou dekou, která se vám už k ničemu jinému nehodí.

.: Barevně a tvarově zajímavé polštářky, zvýrazní celkový dojem sedačky (Ikea). foto: Právo/archiv Ikea

Nejlepší je samozřejmě vyplnit polštář z pravého peří, ale to je finančně nejdražší variantou. Obyčejná výplň ale na malé polštářky úplně postačí, polštářky mohou být úplně obyčejné, stačí aby jejich barva správně ladila a aby jste správně zvolili jejich velikost. Zkuste různé velikosti najednou jako na obrázku.

Reklama

Související témata:

Související články

Dětský polštář nahradí náruč matky

Pokud jste si někdy přáli ruce, do kterých byste uložili dítě a bez pláče odešli do jiného pokoje, pak jsou tu. Prodejce dětských pomůcek Zaky přišel...

Do postele pohodlně a se šarmem

Pyžama a noční košile jsou klasickým dárkem, kterým se nedá nic zkazit, vylepšit ale rozhodně ano. Je však třeba trochu zapřemýšlet a onu všední, prozaickou...

Polštářky nejen na parádu

Polštářky se dnes vyrábějí z velmi různorodých umělých materiálů, aby výrobci docílili potřebných vlastností, užívají složitých technologií. Již dlouho je však...

Výběr článků

Načítám