Hlavní obsah

V Praze proběhne Měsíc literatury pro architekturu, stavitelství a design

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sídle Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství na Václavském náměstí proběhne od 20. května do 20. června prodejní výstava s názvem Měsíc literatury pro architekturu, stavitelství a design.

Článek

Výstava je organizována u příležitosti ukončení projektu přestavby sídla nadace na Pražské centrum inovací a vzdělávání České stavební akademie. Svou obnovenou činnost v rámci akce zahajuje také nadační knihovna.

Pokud se tedy zajímáte o architekturu, design nebo stavitelství, tak se v knihovně budete moci informovat o stavebních výrobcích a technologiích, nalézt odborné knihy, které jste již dlouho sháněli a seznámit se s knižními novinkami, které vycházejí v tomto oboru.

.: Veřejnost se bude moci seznámit s odbornou literaturou.foto: novinky/ O.Krynek

Během výstavy je připraven tematický program - kromě atorského čtení a křtů knižních novinek se například můžete zúčastnit prezentace výsledků vědy a výzkumu v tomto odvětví. Diskuse k tomuto tématu se uskuteční 5. června od 10 do 15 hodin.

Možná vás bude zajímat odborná konference na téma: Technické a umělecké knihovny, jejich řízení, financování a poskytování služeb. Tato konference se bude konat 29. května od 10 do 15 hodin a zaměří se na prezentaci nové Národní technické knihovny v areálu Českého vysokého učení technického.

Kam jinam do knihovny, pokud se zajímáte o architekturu

Nový Design Cabinet CZ zpřístupnil na Václavském náměstí knihovnu designu rozšířenou o oblast architektury a stavitelství. Bude pořádat přednášky, semináře, designérské soutěže, výstavy a chce vybudovat databáze zaměřené na design.

Obsáhlou knihovnu věnující se stavitelství a architektuře má ale také České vysoké učení technické v Thákurově ulici v Dejvicích. Tato knihovna patří do sítě městských knihoven a je otevřena i pro veřejnost.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám