Hlavní obsah

Architekti EEA vystavují své největší světové projekty v Praze

Novinky, olk

Mezinárodní architektonická kancelář EEA připravila společně s Galerií Jaroslava Frágnera svoji první retrospektivní výstavu v České republice. Pomocí multimediálních prostředků zde představuje okolo 120 projektů, které byly navrženy nebo přímo zrealizovány za poslední čtyři roky.

Článek

Přestože má EEA v současné době 120 stálých zaměstnanců v pěti evropských kancelářích (Londýn, Moskva, Budapešť, Rotterdam a Praha), je stále vedoucím architektem Erick van Egeraat. Jeho iniciály také tvoří zkratku názvu kanceláře - Erick van Egeraat Associated Architects - EEA.

Kancelář realizuje projekty na celém světě -  od urbanistických konceptů až k návrhům interiéru. Jejich stavby jsou velmi netradiční, inovativní, moderní a technologicky vyspělé a po právu  získávají mnoho ocenění za realizované či navrhované stavby.

Výstava ze skla, hudby a obrazovek

V malé Galerii Jaroslava Frágnera je až do 14. října možné vidět vcelku netradiční výstavu projektů kanceláře. Dominantou prostoru jsou především velké ploché obrazovky umístěné na stěnu. Na nich se za doprovodu svěží hudby střídavě promítají fotografie, skicy a vizualizace všech vybraných projektů.

:. Vystavené podsvícené skleněné krychle v řadě za sebou/Foto: NOVINKYOndřej Lazar Krynek

Před obrazovkami jsou pak umístěny podsvícené skleněné krychle, do kterých jsou laserem vyryty trojrozměrné fyzické modely, na které je možné pohlížet téměř ze všech stran.

Druhá části výstavy je podrobněji věnována projektu hlavní budovy a auly Univerzity Lipsko, na kterém právě pracuje pobočka EEA Praha. K vidění je model v řezu, výkresy a vizualizace.

Více informací o výstavě: www.gjf.cz

Ukázky dalších prací EEA: www.eea-architects.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám