Hlavní obsah

Ve Francii nabízejí bydlení ve stylových kontejnerech

Novinky, Barbora Vaníčková

Nabídka bydlet v kontejneru nezní nejspíš příliš lákavě. Pokud se ovšem jedná o přepravní kontejnery proměněné architektem v moderní čistý interiér, nemusí být výsledek vůbec špatný. Ve Francii staví z vyřazených kontejnerů domky jako ze šmoulí vesničky a libují si v rychlosti a jednoduchosti.

Článek

Postavit domek z kontejnerů není žádná velká věda, podle návrhu architekta vzniknou tři hlavní místnosti, které by nikdo nerozeznal od běžného interiéru. „Kontejnerové“ domky vznikly, aby usnadnily bytovou situaci mladým rodinám.

Velkou výhodou je rychlost stavby a nízká cena, která se pohybuje kolem 1000 euro za metr čtvereční. Domek je možné obývat i do měsíce po zahájení stavby, nemusí se čekat na vysychání zdí, neexistuje zde obvyklý postup, kdy se stavba nechává takzvaně „vymrznout“. Kontejnery jsou suché okamžitě.

Velkou výhodou projektu je i jeho ekologická šetrnost. Velké kontejnery nemusí být likvidovány s velkými náklady, ale jsou zrecyklovány zcela novým, prospěšným způsobem. O domy je velký zájem nejen ve Francii, ale i v Německu, Holandsku, Austrálii nebo Kanadě. Jediným problémem tohoto druhu bydlení by mohl být nedostatek vyřazených kontejnerů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám