Hlavní obsah

V soutěži o nejlepší energeticky efektivní dům bodovali architekti z Moravy

Právo, kil

V uplynulých dnech byly v pražském Divadle Bez zábradlí vyhlášeny výsledky 13. ročníku architektonické soutěže Porotherm dům Brick Award.

Foto: archiv Wienerberger

Vítězná usedlost U kapličky na Písecku v kategorii realizovaných staveb od architektky Renaty Rubešové.

Článek

O hlavní cenu Porotherm dům 2011 se v soutěži architektonických studií Energeticky efektivní dům se skládanou střechou podělily rovným dílem bez rozlišení pořadí soutěžní studie Pavla Steuera (Vsetín) a Ondřeje Stehlíka (Brno) a soutěžní studie architekta Libora Kaplana (Brno). V kategorii se ucházelo o ocenění celkem 53 architektonických studií.

Foto: vizualizace archiv Wienerberger

Hlavní cena Energeticky efektivní dům Bc. Pavel Steuer a Bc. Ondřej Stehlík.

Foto: Vizualizace archiv Wienerberger

Hlavní cena Energeticky efektivní dům arch. Libor Kaplan

Realizované stavby

Pozornost tradičně poutá i paralelní soutěž realizovaných staveb Cihla v 21. století, do níž bylo tentokrát přihlášeno 30 staveb. V 7. ročníku této přehlídkové jednokolové soutěže se o hlavní cenu podělily dva projekty, a to rodinný dům v Popovičkách od architekta Jána Stempela a usedlost U kapličky na Písecku architektky Renaty Rubešové.

Foto: archiv Wienerberger

Hlavní cena realizované stavby Rodinný dům v Popovičkách arch. Ján Stempel.

Zvláštní cenu Státního fondu rozvoje bydlení Kč získal Martin Bělkovský (Brno) za jednoduchý dům s možností etapovité výstavby.

Podpořit tvorbu zajímavých projektů

Soutěž Porotherm dům pořádá cihlářská společnost Wienerberger s cílem podpořit tvorbu inspirativních projekčních návrhů pro kvalitní bydlení a zároveň prezentovat invenční využití možností cihlového systému POROTHERM a jeho energetickou úspornost.

Záštitu nad soutěží převzali ministr pro místní rozvoj a ministr průmyslu a obchodu ČR; partnery soutěže jsou tradičně Státní fond rozvoje bydlení, Česká komora architektů a Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků.

Reklama

Výběr článků

Načítám