Hlavní obsah

Školce v Plzni přibudou pavilóny, zdobit je mají hokejové barvy

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes sto dětí by mohlo chodit do dvou nových pavilónů, které chce v areálu 54. mateřské školy nechat postavit plzeňský obvod Doubravka. Novostavby mají být symbolicky vyvedeny v modré a bílé, tedy v barvách plzeňských hokejistů. Úspěšný klub by se měl stát patronem školky, stejně jako fotbalová Viktorka.

Foto: Vizualizace projektu město Plzeň

Modrá a bílá. Na Doubravce by měla vyrůst školka v barvách plzeňských hokejistů.

Článek

„Připravili bychom pro děti nějaké sportovní odpoledne, pozvali je k nám na stadión nebo bychom přišli za nimi. Třeba na Mikuláše,“ řekl Právu majitel a hlavní hvězda hokejistů Škody Plzeň Martin Straka, který si cení, že zmíněná školka vede děti ke sportovním aktivitám.

Projekt je zatím jen na papíře. Přístavba má stát 20 miliónů, obvod je schopen náklady pokrýt ze 30 %. „Doufáme, že zbytek dá město,“ sdělil doubravecký starosta Michal Chalupný (ČSSD). Město se k tomu ale zatím nemá.

Areál na Doubravce prošel rekonstrukcí a moderní kuchyně by bez větších investic zvládla vyvařovat i pro dvojnásobný počet strávníků – nyní chodí do 54. mateřské školy 104 dětí, stejný počet by se jich vešel do dvou plánovaných pavilónů. „Věříme, že se je podaří zprovoznit ve školním roce 2014–2015,“ doplnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám