Hlavní obsah

Pražské městské části jdou proti hracím automatům

PRAHA

Většina pražských městských částí již poslala magistrátu návrhy na omezení výherních automatů. Novela vyhlášky, která má omezit počet hracích přístrojů v metropoli, by tak mohla začít platit od 1. října.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radnice by rády omezily například otevírací dobu heren. Ilustrační foto

Článek

Některé městské části přitom přiznávají, že zakazovat v současné době automaty nemá příliš velký význam, provozovatelé okamžitě zavedou videoterminály. Městské části navrhují jak rušení některých heren, tak omezení jejich otevíracích hodin.

Praha 2 chce uzavřít 30 procent ze zhruba 110 provozoven s výherními automaty, Praha 1 si zatím přeje ukončení činnosti pěti heren.

Časová omezení

Bojovat s hernami pomocí časového omezení chce osmá pražská část, provoz heren na svém území by ráda povolila pouze mezi 10. a 22. Praha 6 navrhuje otevírací dobu od odpoledne do půlnoci.

Zrušeny mají být herny, které jsou v objektech vlastněných městem, blízko škol a sídel radnic a magistrátu. Herny by také neměly být v historicky hodnotných lokalitách s turistickým ruchem.

Současně magistrát po provozovatelích požaduje dodržování pravidel, na nichž se dohodl se zástupci heren. Zmizet by měly světelné reklamy, provozovny by měly být jasně označeny zákazem vstupu osobám mladším 18 let.

Reklama

Související témata:

Související články

Masarykovo nádraží nemá končit, ale růst

V posledních dnech se hovoří o zániku Masarykova nádraží, jako by byl za dveřmi. Primátor Pavel Bém (ODS) ale letos v dubnu podepsal deklaraci, která naopak...

Výběr článků

Načítám