Hlavní obsah

Nedokončenou halu nahradí v Hodoníně nákupní centrum

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Ještě v letošním roce někdejší sportovní halu v Brandlově ulici v Hodoníně nahradí nové nákupní centrum. Budovu čeká demolice a na uvolněném místě vyrostou obchodní prostory. Podle místostarosty Miroslava Huly (ODS) práce začínají podle harmonogramu v červenci.

Článek

„Nejdříve bude provedena demolice budovy, následně vystavěna výměníková stanice. V září začne výstavba celého objektu. Celá stavba by měla být podle posledních plánů kompletní v prosinci letošního roku, a to včetně venkovních úprav,“ řekl místostarosta.

Stavební práce poznamenají i dopravu v okolí. Vyžádají si nejprve zvýšený provoz při odvozu sutin a následném navážení materiálu na stavbu a následnou uzavírku ulic Palackého a Brandlova. Navíc plán výstavby počítá se zřízením kruhového objezdu pro snadnější řešení dopravy v okolí nákupního centra. Stavební práce na rondelu mají začít v říjnu.

Výstavba budovy v Brandlově ulici začala na počátku osmdesátých let s cílem vybudovat víceúčelovou sportovní halu. V roce 1987 však byly stavební práce přerušeny. Co s rozestavěným objektem řešilo kyjovské zastupitelstvo od roku 1991. Město ale neoplývalo penězi na dostavbu, navíc smysl investice zmizel po dokončení jiných sportovišť.

Objekt užíval výkupce zeleniny, kterého později vystřídal chemický podnik z Rájce-Jestřebí. Zastupitelé nakonec odsouhlasili prodej.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám