Hlavní obsah

Liberec: Nová tvář sídliště Rochlice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Už na konci září bude dokončena první etapa revitalizace libereckého sídliště Rochlice, které bylo postaveno v osmdesátých letech minulého století. Začala před rokem a vyžádala si 19 milionů korun. Realizovaly ji Technické služby města Liberce (TSML).

Článek

Stavbařům ještě zbývá dokončit  závěrečné práce na dětském hřišti a  vysadit zeleň. Celoplošné opravy se dotkly Ježkovy a Burianovy ulice. Vznikla tam parkovací místa, nový povrch komunikací a chodníky, projekt pamatoval na vytvoření ploch pro aktivní odpočinek.

Stavební práce jsou rozděleny do pěti etap. Druhá přijde na 19,85 miliónu korun a začne ještě letos. Obyvatelé lokality trpí hlavně nedostatkem parkovacích ploch. Celkem by jich tu v budoucnu mělo vzniknout na 1500.

Velkým handicapem sídliště je také dopravní obslužnost. Autobusy už nápory cestujících nezvládají, proto radnice jako jednu ze svých priorit připravuje rovněž rozšíření tramvajové trati do Rochlic a dál do Vesce.

Další etapy se soustředí na vylepšení ploch uvnitř obytných bloků v Pazderkově a Haškově ulici.

Reklama

Související témata:

Související články

Liberec se vzdá pohledávek za 25 miliónů

Více než 25 miliónů korun odpustí dlužníkům nájemného v bytech a nebytových prostorách liberecká radnice. Podle vedení města jsou totiž pohledávky, které...

Výběr článků

Načítám