Hlavní obsah

Do průmyslové zóny u Valašského Meziříčí míří osm investorů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

Do průmyslové zóny Lešná u Valašského Meziříčí míří osm investorů, kteří se podělí o všechny zbývající volné pozemky. Vstup investorů již schválili zastupitelé, město za prodej pozemků utrží více než 43 miliónů korun. V pátek o tom informoval mluvčí radnice Josef Beneš. Zóna má 55 hektarů, nyní zde sídlí pouze společnost CIE Plasty CZ. Více než 37 hektarů bylo dosud volných.

Článek

Největší výměra, asi 12 hektarů, připadne belgické společnosti IKO Sales International, která zde hodlá zavést výrobu střešní krytiny. Dalších deset hektarů odkoupí firma Schott Solar CR, jež chce rozšířit dosavadní výrobní kapacity soustředěné do jiné části města.

O pozemky se ucházelo 18 investorů. Přednost dostaly místní podniky, které se tak vystěhují z města, a podnikatelské záměry s relativně malým vlivem na životní prostředí.

Zóna Lešná vznikla v reakci na ohlášený záměr firmy Philips vybudovat v regionu závod na výrobu obrazovek. Investici nakonec získaly Hranice, do Valašského Meziříčí nepřišel ani dodavatel Philipsu, belgická společnost Punch International.

O zóně pak uvažovala firma Nokian Tyres, nakonec se ale rozhodla umístit svou investici jinam. Radnice se následně záměru na získání strategického investora vzdala a nabídla zónu všem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám