Hlavní obsah

Lázně Jáchymov čeká modernizace za 40 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jáchymov (Karlovarsko)

Léčebné lázně Jáchymov půjdou s dobou. Do zahájení nové sezóny vloží 40 miliónů korun na modernizaci ubytovacích zařízení. Investice se budou týkat hlavně dependance Dalibor patřící k lázeňskému hotelu Akademik Běhounek, kde vzniknou nadstandardní apartmány. Spojení mezi oběma budovami potom zajistí nový krytý koridor, který ochrání hosty před nepřízní počasí. Informoval o tom generální ředitel lázeňské společnosti Eduard Bláha.

Foto: Vlaďka Merhautová, Právo

Lázně Jáchymov

Článek

Přestavbou Dalibora chtějí lázně rozšířit nabídku klasických lázeňských pobytů o speciální pobyty, zaměřené třeba na lyžaře či zájemce o relaxaci a další náročnější klientelu. Podle Bláhy je i velmi důležité vybudování kryté chodby mezi Daliborem, Běhounkem a rovněž dependancí Jitřenka. "Eliminujeme tak problémy s přecházením lidí mezi jednotlivými objekty zvláště za špatného počasí. Zejména v zimě kvůli tomu byly pokoje v dependancích Běhounka téměř neprodejné," poznamenal Bláha.

Foto: Vlaďka Merhautová, Právo

Město leží na jižním svahu Krušných hor v nadmořské výšce 650 metrů.

Rekonstrukce Dalibora se stavbou koridoru skončí v dubnu. Už nyní otevřely lázně po úpravách sanatorium Astoria, které se změnilo z pouhé dependance na zařízení typu garni. Vařit se přímo v něm i nadále nebude, avšak vznikla tady jídelna s potřebným zázemím pro vydávání stravy. Ubytovaní hosté proto nemusí na jídlo docházet do jiných objektů, jako dříve, konstatoval ředitel. "Letos se chceme zaměřit kromě tradiční klientely také na rodiny s dětmi a využívat přitom i potenciál Aquacentra Agricola," podotkl.

Lázně Jáchymov loni navštívil stejný počet klientů jako v roce předchozím, kolem 21 000. Úbytek německé klientely byl kompenzovaný růstem počtu tuzemských a ruských hostů. Hospodářský výsledek bude ale podle ředitele zkreslený.

Koncem roku 2010 koupily Lázně Luhačovice prostřednictvím dceřiné společnosti za 700 miliónů korun jáchymovské lázně jako podnik včetně jeho majetku, zaměstnanců, pohledávek, závazků a názvu. "To se projeví ztrátou. Je to ovšem pouhá účetní transakce," dodal Bláha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám