Hlavní obsah

Praha 1 rozdá 25 miliónů na opravy domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radnice Prahy 1 dá na grantech na opravu domů 25 miliónů korun. Finanční podporu mohou majitelé 36 domů v centru metropole využít především na opravu fasád, střech a oken. O rozhodnutí zastupitelstva novináře informoval starosta Prahy 1 Filip Dvořák (ODS).

Foto: Novinky

Praha 1 zaplatí maximálně 50 procent nákladů, maximálně pak 1,5 miliónu korun.

Článek

"Granty chceme podpořit zlepšení stavu domovního fondu na území Prahy 1 a současně do tohoto procesu zapojit vlastníky domů," řekl Dvořák.

O grant mohl požádat jakýkoli vlastník domu v centru města, a to na opravu související se zachováním a obnovou památkové hodnoty nemovitosti. Z podpory ale radnice vyloučila domy, ve kterých jsou kasina, nevěstince a hotely.

Opravu musí majitel stihnout do konce roku 2010, jinak o peníze přijde. Praha 1 zaplatí maximálně 50 procent nákladů, maximálně pak 1,5 miliónu korun.

Granty na opravu jsou udělovány od roku 2008. Včetně letošní částky radnice uvolnila téměř 84 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Rekonstrukce Mánesa se posune o rok

Rekonstrukce známého pražského domu Mánes se odkládá pravděpodobně na příští rok. Nadace českého výtvarného umění chtěla opravy funkcionalistické stavby...

Výběr článků

Načítám