Hlavní obsah

Chraňte se před zloději

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Léto je obdobím, kdy lidé často i na delší dobu opouštějí svá obydlí. Po návratu pak mohou zjistit, že měli během své nepřítomnosti nevítané návštěvníky - bytové zloděje. I tady platí, že nejlepší ochranou je prevence, a proto se investice do zabezpečovacích prvků každopádně vyplatí.

Článek

"Věnujte největší pozornost zabezpečení dveří a oken. Tedy místům, kterými se zloděj do objektu dostává. Nepodceňujte ani pomoc sousedů. Dohlédnout na byt nepřítomného souseda, všímat si těch, kdo se o byt podezřele zajímají nebo na byt v nepřítomnosti třeba jen zazvoní, to by mělo být samozřejmostí," radí Jiří Bartyzal ze společnosti ABL, která se zabývá zabezpečením a ostrahou objektů.

Největší pozornost je potřeba věnovat dveřím. Samozřejmostí je vybavení dveří kombinací standardních zabezpečovacích prostředků, jako oplechování dveří, bezpečnostní štíty a speciální zámky. Jako doplněk existují i pojistky dveřních závěsů, bezpečnostní závory či výplně zárubní dveří proti roztažení heverem.

Pokud máte okna v přízemí, zajistěte je spolehlivým uzavíráním, bezpečnostní fólií nebo mříží.

Pouze vítané návštěvy

Nepouštějte do bytu servisní pracovníky, pokud jste si je neobjednali. Nezvěte okamžitě každého do bytu. Dáváte tak příležitost neznámým lidem se seznámit s vašimi majetkovými poměry a orientovat se ve vašem bytě.

Zabezepečovací prvky se vyplatí i v jiném ohledu. Pokud už k nešťastné události dojde, budete mít lepší vyjednávací pozici s pojišťovnou. Ta totiž zabezpečovací prvky zohledňuje při vyplacení případné náhrady škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám