Hlavní obsah

Kasárna v Janovicích nad Úhlavou zaplní investoři

– JANOVICE NAD ÚHLAVOU

Padesátihektarový areál kasáren v Janovicích nad Úhlavou je až na otevřené garáže zaplněný investory. Tamním obyvatelům se už od příštího roku otevřou nové pracovní příležitosti. Z bývalých vojenských ubytoven navíc budou další byty.

Článek

Padesátihektarový areál kasáren, který převzalo město zhruba před dvěma a půl lety, je kromě otevřených garáží zaplněn investory.

Před podpisem kupní smlouvy na prodej posledních volných pozemků jsou firma ARTXPRESS, německý výrobce rámovaných obrazů pro velkoobchody, a pobočka francouzského Actipacku, výrobce obalů z plastů. Podle starosty Janovic nad Úhlavou Michala Linharta obě společnosti chtějí už v příštím roce zaměstnat 250 lidí.

Nové byty a dům pro seniory

Kromě volných pozemků prodalo město také všech pět bývalých vojenských ubytoven. V první už stavební firma D-Perfect zkolaudovala 38 bytů, z nichž je 30 obsazených. S druhou ubytovnou má stejný záměr italský developer Groude.

Z dalších dvou bude vybudováno sociální a zdravotnické centrum. Půjde o rehabilitační kliniku a dům pro seniory. Záměr schválili zastupitelé a kupní smlouva se připravuje. V poslední ubytovně vybuduje občanské sdružení z Chudenic penzion klidného stáří.

Peníze půjdou i do silnic

Za prodeje nemovitostí získalo zatím město téměř 20 milionů Kč. Peníze dává do zóny, další půjdou do silnic. Největší přínos zóny je v tvorbě pracovních míst a v tom, že za dva roky vzrostl počet občanů o 40 na 2060, dodal Linhart.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám