Hlavní obsah

Tip na Valentýna na poslední chvíli. Vyznejte jí lásku semeny

Novinky, Jana Nesvadbová

Máte-li doma nadšenou zahradnici, máte vyhráno. Takovou ženu totiž obvykle není potřeba omráčit kdovíjak drahými dary, ale spíše těmi praktickými. Na zahradu. Co ji tedy potěšit a uchystat zároveň malé a nápadité překvapení na Valentýna?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotka

Článek

Autorka webu Mother of a Hubbard nabízí elegantní, a přitom jednoduchý dárek pro partnery nadšených zahradnic, či naopak partnerky nadšených zahradníků, který člověk zvládne vyrobit zcela sám.

Postačí k tomu krabička, v honosnějším případě třeba i pouzdro od bonboniéry. Kdo ji má ve tvaru srdce, vyhrává.

Čokoládové bonbony dáme stranou, těmi můžeme potěšit dodatečně, třeba v hezky zabaleném celofánu.

V zahradnictví či specializované prodejně semenářství nakoupíme několik hrstiček nejrůznějších semen rostlin, o nichž víme, že je protějšek s oblibou na jaře vysévá a do každé prohlubně po bonbónu nasypeme jeden druh semen. Čím více různých typů semen, ať již plodin, nebo bylinek, či všeho dohromady, tím lépe. Cílem je vytvořit pestrou směs.

Již zmiňované ženy a dívky nemusí při tvorbě tohoto jednoduchého dárku vůbec zůstat stranou. Mnoho mužů se v posledních letech věnuje s velkým nadšením pěstování chilli papriček. Proč tedy svému milému nenabídnout bonboniéru složenou jen ze semínek rozličných druhů chilli?

Anketa

Dáváte k Valentýnu raději kupovaný, nebo vlastnoručně vyrobený dárek?
Kupovaný
15,5 %
Vyrobený
4,2 %
Není komu
6,7 %
Valentýna neslavíme
73,6 %
Celkem hlasovalo 431 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

I v zahradě pod sněhem může být útulno

Nenechte zahradu svíranou mrazem smutnit až do jara a zasvěťte alespoň jeden víkend jejímu zútulňování, tak jako to ve svém hájemství pod hradem Hukvaldy...

Výběr článků

Načítám