Hlavní obsah

Supermodelka Kate Mossová je i nadanou designérkou. Prohlédněte si dům, který zařídila

K celebritám, které se kromě své hlavní profese ukázaly být šikovnými designéry, lze směle zařadit i supermodelku Kate Mossovou. Venkovské sídlo v anglickém Cotswolds, na jehož interiéru se podílela, vyniká elegancí i odvážnou prací s živými barvami.

Foto: Profimedia.cz

V týmu, který zařizoval tento dům v anglickém Cotswolds, byla i světoznámá modelka Kate Mossová.

Článek

Na zařízení interiéru domu na západě Anglie modelka pracovala společně s architektonickým a designérským, ale i developerským ateliérem Yoo, jehož zakladateli jsou známý francouzský designér Philippe Starck a anglický obchodník s nemovitostmi John Hitchcox.

Stavení je zařízeno jako tzv. druhý, venkovský dům, a tomu odpovídá i jeho uvolněný charakter kombinující moderní styl se stylem glamour. Stavba nese nepřehlédnutelné rysy stodoly a také se tak jmenuje (Stodola).

Stojí na pozemku o výměře 0,4 ha v oblasti zvané The Lakes, která pokrývá plochu 263 hektarů na místě bývalého povrchového dolu. Nově vytvořená krajina je lesnatá, v okolí stojí i další víkendová sídla. Jejich majitelé mají pak k dispozici nedaleký soukromý helipad.

V domě je pět ložnic a sedm koupelen. Z exteriéru je obkládán cihlami i dřevem, doplňuje jej vyvýšená terasa s bazénem. Srdcem interiéru je přes dvě patra vysoký obývací pokoj propojený s kuchyní a jídelnou orientovanými ke straně.

Soukromé pokoje jsou rozdělené do dvou podlaží v zadní části stavby. Obývací pokoj hledí do okolní krajiny především čelní stranou domu, jež je celá prosklená včetně štítu.

Foto: Profimedia.cz

Zaslouženou pozornost přitahuje rovněž hlavní ložnice v domě se zrcadlovou postelí.

Kromě hlavní obytné místnosti si pozornost zaslouží hlavní ložnice, jejímž ústředním prvkem je postel s nebesy. Ta působí velice moderně a také zvláštním subtilním dojmem, neboť její sloupky i rám ze všech stran pokrývají zrcadlové plochy.

Komik Jimmy Fallon prodává svůj byt. Oči vám z něj budou přecházet

Jak bydlí VIP

„Když mi John (Hitchcox – pozn. red.)  řekl o Stodole uprostřed stříbrného březového lesa, zaujalo mě to, a pak jsem byla nadšená, že se stanu součástí designérského týmu. Vytvořili jsme luxusní útočiště v lese, ideální místo k úniku s rodinou a přáteli,“ svěřila se webu Dezeen modelka Kate Mossová.

Dům jí nepatří, v roce 2015 se podílela na jeho zařízení. Nemovitost je v současnosti možné si pronajmout, a tak si jej může užít prakticky kdokoli, kdo je ochoten si zaplatit v přepočtu od 306 do 766 tisíc korun za týdenní pobyt.

Anketa

Přáli byste si žít v domě, který navrhla nějaká známá osobnost?
Ano, to by se mi moc líbilo.
11 %
Kdyby se mi tam líbilo, proč ne?
44 %
Asi by mi to bylo fuk.
9,6 %
Asi raději ne.
14,1 %
Ne. Cenu domu by to jen prodražilo.
21,3 %
Celkem hlasovalo 2056 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám