Hlavní obsah

Luxusní pařížský dům herce Gérarda Depardieu je na prodej

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzského herce Gérarda Depardieu zná nejspíš každý. Někdo jako skvělého herce, jiný jako milovníka dobrého jídla či pití. V posledních dnech plnil tento slavný herec titulní stránky francouzských i zahraničních novin kvůli svému sporu s francouzskou vládou ohledně daní. Možná i proto se rozhodl prodat své luxusní sídlo v Paříži a odstěhovat se do Belgie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvacetipokojový dům Gerarda Depardieu v Paříži je na prodejVideo: Reuters

 
Článek

Hlavní téma sporu slavného herce a místní vlády zřejmě nebude ojedinělé. Herci se nelíbí, že vláda zavedla v září 75% daň z příjmů přesahujících milión eur ročně (zhruba 25 miliónů korun). Vláda tvrdí, že jde o projev solidarity v době ekonomických problémů země, bude se týkat asi 1500 lidí a bude platit jen dva roky. Někteří bohatí Francouzi se v návaznosti na danou situaci rozhodli odejít ze země, mezi nimi i Depardieu.

Jasným krokem k opuštění země je i fakt, že herec v polovině prosince nabídl k prodeji své luxusní sídlo v centru Paříže. A nejedná se o bydlení jen tak obyčejné. Rezidence má k dispozici 20 pokojů a nabízí celkovou výměru 1800 metrů čtverečních. Podle nepotvrzených informací by měla prodejní cena přesahovat 50 miliónů eur (cca 1,3 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Gerard Depardieu ve svém království.

Budova z devatenáctého století dříve fungovala jako hotel (Hotel de Chambon), její současný majitel ji celou zrekonstruoval. K sídlu patří i rozlehlé zahrady a moderní přístavba, která dříve sloužila jako divadlo.

"Pan Depardieu vložil do dekorací nemalé vlastní prostředky. Osobně si zval i umělce, aby mu s interiéry pomohli. Má jednoduše vkus," vysvětluje mluvčí realitní kanceláře, která dům nabízí k prodeji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám