Hlavní obsah

Jacksonův ranč Neverland bude znovu na prodej. Za méně a pod jiným názvem

Novinky, nes

Slavný ranč Neverland zpěváka Michaela Jacksona bude znovu na prodej. Před dvěma lety se jej snažil majitel udat za rovných sto miliónů dolarů (2,5 mld. Kč), ale neuspěl. Podle informací deníku Wall Street Journal bude nemovitost k mání znovu, byť pod novým jménem a za cenu o třetinu nižší, v přepočtu za 1,7 miliardy korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jacksonův ranč Neverland na archivních záběrechVideo: AP

 
Článek

Podle agentury AP sídlo, které leží v kalifornském Los Olivos, zpěvák Michael Jackson ještě před svou smrtí v roce 2009 prodal společnosti Colony Capital, jejímž šéfem je Thomas Barrack, důvěrník a finanční společník současného amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Právě Barrackova společnost nechala celé sídlo důkladně renovovat, zrušila zoo a některé další části. Zachovala však požární stanici, stodolu a nádraží s kolejištěm a depem, které byly navrženy a zařízeny v disneyovském stylu. Vláček si ovšem bude muset nový majitel už dodat sám.

Foto: Profimedia.cz

Ranch, který patříval Michaelu Jaksonovi bude znovu na prodej.

Srdcem někdejšího Neverlandu, jenž se podle internetového serveru Curbed LA na realitním trhu nově objeví pod podstatně méně zábavným pojmenováním Sycamore Valley Ranch, je hlavní budova s celkovou plochou podlah přes 1100 čtverečních metrů. Její velikosti odpovídá svými rozměry i bazén, jenž pokrývá plochu 344 čtverečních metrů.

Foto: Profimedia.cz

Někdejší Neverland, nově Sycamore Valley Ranch, se rozkládá na výměře takřka 1100 ha.

Dohromady se odhaduje, že na více než tisícihektarovém pozemku stojí na 22 objektů, mimo jiné také například kino s 50 místy k sezení.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Nová prodejní cena má být o třetinu nižší, než byla ta poslední, tedy už „jen” 67 miliónů dolarů (1,7 mld. Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám