Hlavní obsah

Investice jako hrom. Herečka prodává svůj domek za osminásobek pořizovací ceny

Novinky, Jana Nesvadbová

Už na první pohled je každému hostu v newyorském bungalovu jasné – tady se prostě nedá dělat nic jiného než nádherně odpočívat. Stavení obložené ze všech stran dřevěnými šindeli působí tím nejpohodlnějším a nejpříjemnějším dojmem, jakého lze snad docílit. Jeho majitelkou, která jej ovšem nabízí v přepočtu za 74,5 milionu korun k prodeji, je americká herečka Kim Cattrallová, hvězda seriálu Sex ve městě.

Foto: Profimedia.cz

Hvězda Sexu ve městě prodává svůj útulný bungalov v New Yorku.

Článek

Herečka britského původu koupila dům ve čtvrti East Hampton na Long Islandu před více než 20 lety za 420 tisíc dolarů. To je při současném kurzu zhruba 9,6 milionu korun. Nemovitost přitom zahrnuje nejenom hlavní bungalov s loftem, ale také malý domek pro hosty.

Hlavní stavba je podsklepena a má jednoduchý obdélníkový půdorys, který kopíruje tvar úzkého dlouhého pozemku orientovaného kratší stranou k moři.

Dům má jednoduché uspořádání, v zadní části je poněkud uzavřenější, zde je kuchyň i samostatný pokoj, směrem k moři se dům otevírá velikými okny a prosklenými dveřmi, které ovšem akcentují spíše bezpečnost, než neviditelné splynutí se stěnou.

Basketbalista LeBron James si koupil sídlo, jehož pýchou je ohniště v nekonečném bazénu

Jak bydlí VIP

Kuchyň je v tomto domě oddělena od hlavní místnosti, jíž je obývací pokoj s jídelní zónou. Nad kuchyní a částí obývacího pokoje je loft, na nějž se vystupuje po posuvném žebříku z obývacího pokoje.

Zatímco přední část obývacího pokoje je uzpůsobena především pro kochání se výhledem na moře a na protilehlý Gardinerův ostrov, hlouběji do domu je uložena zóna určená k trávení spíše chladnějších dní. Pocit tepla zde navozuje nejenom snížený strop pod loftem, ale především ho zde zajišťuje plynový krb zabudovaný do stěny.

Foto: Profimedia.cz

Dům je celý obložený šindeli.

Užitná plocha domu činí 120 čtverečních metrů, a jak podotýká web časopisu Variety, herečka se chystá na prodeji domu mírně vydělat, neboť jej nabízí momentálně k prodeji za 3,25 milionu dolarů, tj. 74,5 milionu korun.

Anketa

Líbí se vám obklady ze šindelů?
Ano, vypadá to hezky.
27 %
Docela ano.
5,4 %
Nějak mě to nenadchlo, ani neodpudilo.
27,9 %
Moc ne.
23,2 %
Ne, to se mi nelíbí.
16,5 %
Celkem hlasovalo 7773 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám