Hlavní obsah

Herečka Uma Thurmanová prodala vzdušný duplex, který vytvořila ze dvou bytů

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duplex o velikosti 260 čtverečních metrů na Manhattanu v New Yorku se rozhodla prodat americká herečka Uma Thurmanová. Nový majitel za něj zaplatil v přepočtu 163,5 miliónu korun, což je o více než šest miliónů korun více, než herečka původně požadovala. Z domova má majitel blízko do vyhledávaného parku Gramercy a ve vlastním bytě jej kromě jiného vybavení může těšit například i turecká parní lázeň.

Foto: Profimedia.cz

Pracovna sousedí s obývacím pokojem v prvním patře duplexu.

Článek

Americká herečka známá především z filmů Pulp Fiction a Kill Bill měla vyloženě šťastnou ruku, když v roce 2006 koupila na Manhattanu nejprve jeden byt, o šest let později dokoupila ještě druhý. Oba pak propojila do jednoho celku, čímž vznikl současný duplex.

Cena obou bytů dohromady přitom podle magazínu Variety činila v přepočtu okolo 104 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Byt je zařízen v moderním stylu s prvky z poloviny minulého století.

Domov bývalé představitelky žlutovlasé bojovnice Beatrix Kiddo je v nejvyšších patrech ještě před válkou postaveného domu s fasádami z cihel a vápence. Jeho hlavní předností je atmosféra naprosté volnosti a vzdušnosti, čemuž velmi napomáhají tři metry vysoké stropy.

Na útulnosti bytu dodávají dubové parkety na podlahách, seskládané do vzoru nazývaného rybí kost, a také velká okna v bílých dřevěných rámech.

Foto: Profimedia.cz

Na kuchyň navazuje společenský pokoj s jídelním stolem určeným pro více formální stolování.

Interiér je zařízen v moderním stylu s prvky z poloviny minulého století. Návštěvník vstoupí do foyer, odkud se prochází do velkého otevřeného prostoru zahrnujícího kuchyň a obývací zónu s navazující jídelnou pro více formální příležitosti.

Pro běžné, spíše rychlé stolování je zařízen jídelní kout přímo v kuchyni. Z obývací zóny se vychází na terasu, z níž je výhled na již zmiňovaný park.

Foto: Profimedia.cz

Prostorná kuchyně zařízená téměř v minimalsitickém stylu má centrální ostrov, na kterém se vaří, osazený dřevěnou pracovní deskou.

Přirozenou dominantou obývací zóny je neoklasicistní mramorový krb na pevná paliva. Na sousední pracovnu navazuje malý pokoj, který dříve obývala jedna z hereččiných dcer.

Foto: Profimedia.cz

Na pracovnu navazuje menší pokoj, který dříve sloužil jako dětský.

Za pracovnou pak již následuje hlavní ložnice tohoto patra s vlastní koupelnou zařízenou vybavením zvlášť pro muže a ženu. K ložnici patří také první z celkem tří šaten.

Foto: Profimedia.cz

Dominantou jednoho z obývacích pokojů je neoklasicistní krb na tuhá paliva.

Ve druhém podlaží jsou především soukromé pokoje. Jednak hlavní ložnice, kde jsou stěny polstrované tmavohnědými panely se vzorem koňských žíní, druhá šatna a vstup do koupelny s vyhřívanou mramorovou podlahou, stropní sprchou, litinovou vanou a mramorovou lavicí, jež na ni navazuje. Další dva pokoje se dělí o společnou koupelnu.

Foto: Profimedia.cz

Nejtmavší místností duplexu je hlavní ložnice ve druhém podlaží.

Herečka se před prodejem duplexu, který byl na trhu půl roku, vyjádřila mj. v tom smyslu, že je ve výjimečném domě s báječnými spolubydlícími a mj. i proto má k němu sentimentální vztah.

Foto: Profimedia.cz

Koupelna přiléhající k hlavní ložnici v horním patře má mramorovou vyhřívanou podlahu i mramorové zařízení.

Foto: Profimedia.cz

Druhá část horní koupelny s vanou.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám