Hlavní obsah

Dům, kde trávil dětství současný americký prezident, je na prodej

Novinky, nes

Dům, kde strávil dětství současný americký prezident Donald Trump, představuje nemovitost, na níž se momentálně snaží mnozí lidé zbohatnout. Zatím se jim to daří. Dům postavený v tudorovském stylu poutá pozornost kolemjdoucích, která je ovšem v prominentní newyorské čtvrti Queens vnímána spíše jako nežádoucí. Dům je aktuálně na prodej.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dům, ve kterém vyrůstal Donald Trump, je na prodej v přepočtu za 53 miliónů korunVideo: Reuters

 
Článek

Loňský majitel Isaac Kestenberg nabídl dům k prodeji především proto, že se rozcházel s partnerkou a nemovitosti se potřeboval zbavit. Její aktuální hodnotu nebyli majitelé schopni určit, a proto zvolili prodej prostřednictvím aukce.

Fakt, že se z někdejšího obyvatele domu stal v loňských volbách nejnovější prezident USA, pomohl cenu stavby příjemně zvýšit. [celá zpráva]

Dům s celkovou plochou podlah 355 m2 je pětipokojový, se stejným počtem koupelen, jejichž kovové detaily jsou provedeny ve zlaté barvě. V přízemí je útulně zařízená veranda s výhledem na zahradu.

Stavba je podsklepená, v suterénu je kromě jiného tzv. druhá kuchyň, hlavní je v přízemí. Realitní makléři vyzdvihují především pracovnu se stěnami obloženými tmavohnědými dřevěnými panely. S nimi ladí tmavohnědý dřevěný psací stůl a knihovny.

Dům, na jehož zdech se charakteristicky pro tudorovský styl doplňují režné cihly a světle žlutý štuk, byl nakonec v prosincové aukci vydražen za 1,39 miliónu dolarů, tedy téměř za 35 miliónů korun. Novým majitelem se stal realitní investor Michael Davis, který patrový dům, postavený v roce 1940 Trumpovým otcem Fredem, za čtyři měsíce nabídl znovu k prodeji. Tentokrát je ovšem dům v ulici Wareham Place s číslem 85-15 k mání už za poněkud vyšší částku, za 2,14 miliónu dolarů (53,6 miliónu korun).

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Právě výstavbou rodinných domů v Queensu  podle agentury Reuters Fred Trump začínal, později přešel k výstavbě obytných domů pro více rodin na okraji města. Jeho syn pak po vstupu do rodinného podniku pozvedl úroveň ještě dál obchodováním a výstavbou nemovitostí na newyorském Manhattanu a později po celém světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám