Hlavní obsah

Propojení interiéru se zahradou poskytuje majitelům pražského bytu komfort rodinného domu

Byt v pražském Břevnově je navržen jako pohodlné a prostorné bydlení. Hlavním cílem bylo plynulé propojení interiéru se zahradou a tím umožnit život ve městě s kvalitou žití jako v rodinném domě.

Foto: Peter Fabo a časopis Bydlení mezi panely

Byt má tři pokoje a velký obývací prostor. Ten je propojený s kuchyňským koutem a okny se otevírá do zahrady.

Článek

Interiér má celkových 240 m2, tři pokoje a velký obývací prostor. Ten je propojený s kuchyňským koutem a velkými okny se otevírá do nádherné zahrady.

„V bytě v Břevnově jsme použili kombinaci přírodních teplých tónů a povrchů, dřeva, stěrek. Interiér jsme harmonicky doplnili kvalitní velkoplošnou keramikou imitující stěrku a kámen. Vše je doladěné černými detaily na bateriích a doplňcích v koupelnách,” vysvětluje architekt Michal Kunc z Ateliéru Kunc Architects, který na realizaci spolupracoval s kolegyní Janou Šandallovou.

Investoři jsou vášniví cestovatelé, a proto je byt navržen v městském stylu s doplňky odkazujícími na cestování – například jde o velké fotografie a grafiky. Součástí jsou i etno doplňky – stoličky a lavičky vyrobené z ostařeného jilmového dřeva a kusové koberce v béžových tónech. Byt svým designem doplňuje a připomíná život svých majitelů.

Foto: Peter Fabo a časopis Bydlení mezi panely

Vstupní prostor je velkorysý.

Před lety se architekt Kunc vyučil truhlářem. Pracoval se dřevem, cestoval, díval se po světě a snil o architektuře, která může lidem měnit život. Po studiu v ateliéru u Evy Jiřičné začal navrhovat rodinné domy. Každý jedinečný, jako jsou jeho obyvatelé.

„Domov není nutně místo; domov je taky myšlení a paměť, zlost a radost, láska a hněv, vůbec všechno, co v nás je. Tam jsme chyceni, ať jsme, kde jsme,“ poznamenává.

Slovo architektů

„Tento velice zajímavý projekt byl opravdu inspirujícím procesem s krásným výsledkem. Navrhnout a realizovat byt o velikosti většího domu i se zahradou uprostřed rezidenční části Břevnova bylo unikátní. To vše navíc pro klienta znalého světové architektury. Jsme opravdu vděčni za to, že jsme dostali příležitost,” konstatují architekti.

Technické údaje

Autoři: Michal Kunc, Jana Šandallová / Ateliér Kunc Architects

Popis: designový byt o rozloze 240 m2 v pražském Břevnově

Dokončeno: 2019

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám