Hlavní obsah
Obývací pokoj spojený s kuchyní a jídelní částí je zajímavý především atypickým umístění televizní sestavy. Foto: toto studio a časopis Panel Plus (9x)

Při rekonstrukci studentského bytu muselo pryč nadbytečné okno i kuchyňský ostrůvek

Mladí vysokoškolští studenti si tak oblíbili moravskou metropoli, kde oba studují, že se nakonec rozhodli pořídit si v Brně byt a natrvalo tu zakotvit. Slunný byt 3+kk je zaujal zajímavě řešeným balkónem mezi obývacím pokojem a ložnicí a pak také nádherným výhledem.

Obývací pokoj spojený s kuchyní a jídelní částí je zajímavý především atypickým umístění televizní sestavy. Foto: toto studio a časopis Panel Plus (9x)
Při rekonstrukci studentského bytu muselo pryč nadbytečné okno i kuchyňský ostrůvek

Horší už to bylo s dispozicí obytného prostoru, který měl příliš mnoho oken. Nakonec se ukázalo, že nějaké okno prostě musí zmizet.

V zádveří a chodbě je nábytek ozvláštněn plastickým motivem jemné vlnky. Jarní zelená prostor osvěží.

Foto: toto studio a časopis Panel Plus

Velmi radikální přeměna si ovšem žádala rady odborníků. Mladí partneři hledali pomoc na internetu, vyptávali se známých. Nakonec se rozhodli pro toto studio Věry a Petra Tomíčkových. U nich je zaujal svěží přístup a mnoho originálních nápadů a vychytávek, které jim konvenovaly. Zkrátka kápli si všichni čtyři do noty.

Ostrůvek musí pryč

Původní červená kuchyňská linka byla zachována, jenom z ní byla odstraněna nainstalovaná pračka, a naopak byla obohacena o další skřínky v rámci hesla, že úložných prostorů není nikdy dost.

Polovysoká zástěna přirozeně odděluje obývací a jídelní část.

Foto: toto studio a časopis Panel Plus

Rekonstrukci musel ustoupit i neforemný kuchyňský ostrůvek, který zabíral zbytečně moc místa z velmi cenného obytného prostoru.

Výrazná barva kuchyňské linky spoluurčila barevnost prostoru, kde svou roli sehrává jako protipól nevinná bílá na nábytku vyrobeném na míru a barevný kontrapunkt završuje tmavá, velmi zajímavá, pohovka.

Vedle kuchyňské linky vyroste zelená stěna z břečťanu.

Foto: toto studio a časopis Panel Plus

Vedle kuchyňské linky umístěné do tvaru písmene L vyroste časem zelená stěna z břečťanu zasazeného v samozavlažovacím květináči.

Našli místo pro televizor

Designéři a mladí majitelé bytu dlouho hledali místo, kde by nejvhodněji umístili televizní přijímač. Nakonec se dohodli na tom, že jej umístí před nízkou stěnu, která účelně odděluje jídelní stůl a obytnou odpočinkovou zónu.

Foto: toto studio a časopis Panel Plus

Rozkládací sedací souprava Hebe je výrobkem firmy Polstrin a tvoří ji dvojsedák s výhodně upravenou podnožkou. Stejně jako téměř veškerý nábytek v zajímavém bytě je vyrobena na míru.

Výhled na město

Byt je natolik prostorný, že jej v budoucnu bude moci obývat i rodina s dětmi. Pokoj, který by měl jednou sloužit jako dětský, pojali architekti tak, aby nebylo nutné časem dělat nějaké zásadní změny.

Dbali na to, aby v pokoji bylo co nejvíce úložných prostor, umístili tam zajímavě řešené zrcadlo a na míru vyrobený skříňkový nábytek doplnili bílým otočným křeslem ze syntetické kůže.

Studentský pokoj zaujme barevnou kombinací lesklé bílé a červené.

Foto: toto studio a časopis Panel Plus

Stěny pokrývají velmi hravé samolepky s motivy květin. A co je zajímavé? Na černé středy květin je možné psát nebo kreslit křídou.

Samolepky na zdi plní funkci nejen dekorace, ale černé plochy fungují jako tabule, na kterou lze psát křídou.

Foto: toto studio a časopis Panel Plus

Balkón, který tvoří koridor mezi obývacím pokojem a ložnicí, je v létě velmi vhodným prostorem k snídani.

V ložnici zaujme posuvný pracovní stolek pod oknem. Je zajímavý nejen technickým řešením, ale také detailem v podobě bílé linky ve stolové desce.

Foto: toto studio a časopis Panel Plus

Mobilní stolek na kolečkách má zásuvky z obou stran a je všestranně využitelný. Může na něm být notebook nebo televize. Stejně tak dobře poslouží jako toaletka.

Pod oknem jsou na míru vyhotovené skříňky, které slouží jako prádelník a barevně ladí se stolkem. Mladí studenti jsou velmi vděčni za praktické rolety, které je možné stahovat v různých směrech podle toho, jak je potřeba.

Osvětlení, jemuž designéři věnovali velkou pozornost, lustr a další svítidla pocházejí z Rendl Light Studia.

Foto: toto studio a časopis Panel Plus

Slovo designérů

„Majitelé bytu nás oslovili především kvůli problematickým dispozicím obývacího pokoje. Prvními obyvateli sem byla instalována kuchyň s masivním ostrůvkem, který zasahoval do obývací části tak, že umístit pohodlnou pohovku bylo nemožné a chyběl přímý pohled na televizi. Majitelé si přáli zachovat podlahy a část kuchyňské linky, v ostatním nám ponechali volnou ruku.

Napište nám

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahradu a rádi byste se pochlubili?

Napište nám do redakce na adresu: bydleni@novinky.cz.

 

Poměrně radikální řešení se zakrytím jednoho z oken a umístěním televize do prostoru se jim hned velmi zalíbilo. A právě v tomto duchu jsme navrhli vyřešení celého interiéru.”

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Výběr článků