Hlavní obsah
Zcela nový způsob rekonstrukce zvolili architekti u jednoho z nejklasičtějších půdorysů panelového bytu. Foto: Kouba interier a časopis Bydlení mezi panely

Po rekonstrukci bytu vznikl velkorysý prostor pro dva

Jeden z nejklasičtějších půdorysů panelového bytu řešili architekti z realizační firmy Kouba interier opět jiným způsobem. Majitelka dobře zná typy bytů a pro sebe a svého manžela měla jasno jak v typu bytu, tak v lokalitě. Byt se jí podařilo koupit a kompletní rekonstrukce mohla začít.

Zcela nový způsob rekonstrukce zvolili architekti u jednoho z nejklasičtějších půdorysů panelového bytu. Foto: Kouba interier a časopis Bydlení mezi panely
Po rekonstrukci bytu vznikl velkorysý prostor pro dva

Typový byt 3+1 byl v původním stavu, bez větších úprav, naopak v celkem zdevastovaném stavu.

Majitelka měla velmi jasné požadavky. Jedním z nich bylo zachování dvou ložnic. Každý z partnerů tak má své soukromí i dostatek místa na práci.

Děti jsou již odrostlé, majitelé si tedy mohli dopřát velkorysejší řešení. Dalším požadavkem bylo také vytvoření jednoduchého, barevně neutrálního stylu, který bude možné případně oživit výraznějšími barevnými doplňky.

Spojení kuchyně s obývacím pokojem

Obývací pokoj je propojen s kuchyní. Kuchyňská linka je vyřešena do tvaru písmene L a je dovedena až k oknu. V místě bývalé příčky je umístěn jídelní stůl pro čtyři osoby. Také obývací část je dostatečně prostorná.

V chodbě zůstala zachována komora, ve které našly útočiště především úklidové prostředky. Majitelům se povedlo přikoupit část společné chodby, kde se jim podařilo, ve spolupráci s architekty, vybudovat pěknou šatnu.

V chodbě nechybí potřebné úložné prostory.

Foto: Kouba interier a časopis Bydlení mezi panely

Elegantně ukrytá šatna

Foto: Kouba interier a časopis Bydlení mezi panely

Požadavkem majitelky bytu bylo vytvořit jednoduchý, barevně neutrální styl, který je možné oživit výraznějšími doplňky.

Foto: Kouba interier a časopis Bydlení mezi panely

Požadavkem majitelky byl jednoduchý, barevně neutrální styl, který bude možné oživit výraznějšími doplňky. Na podlaze je v celém bytě vinylová podlaha v dekoru dubu. V koupelně a WC je na většině míst použita epoxidová stěrka bílé barvy, doplněna o pár dekorativních dlaždic.

„Koupelnu jsme posouvali směrem do obývacího pokoje tak, aby se do ní vešla sprcha i vana. Obojí je dostatečně velké, proti vaně je pak místo na umyvadlo a pračku se sušičkou,“ popisuje inspirativní řešení Alena Koubová, která se zaměřuje na rekonstrukce a tvorbu interiérů. Toaleta zůstala oddělená a nad konstrukcí závěsného WC byl vytvořen cenný úložný prostor.

V koupelně je na většině míst použita epoxidová stěrka bílé barvy, která je doplněna několika dekorativními dlaždicemi.

Foto: Kouba interier a časopis Bydlení mezi panely

Dekorativní dlaždice byly použity i na toaletě, kde najdeme známá neviditelná dvířka.

Foto: Kouba interier a časopis Bydlení mezi panely

„Dveře jsme zvolili bílé, do koupelny a na toaletu s pruhem z mléčného skla,“ doplňuje architektka.

Též kuchyňská linka je v odstínech bílé a dubu. Pracovní deska je z vysokotlakého laminátu s masivními nákližky. „Horní skříňky jsou ve dvou úrovních, a to především kvůli maximálnímu využití daného prostoru,“ popisuje truhlářskou výrobu Martin Kouba ze stejné firmy.

Majitelka velmi vkusně zařídila zbytek bytu běžně dostupnými kousky. Jako první barvu na doplňky zvolila mátovou a velmi striktně se jí držela. Dokonce původní litinové radiátory natřela na mátově zelenou.

Napište nám

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahradu a rádi byste se pochlubili?

Napište nám do redakce na adresu: bydleni@novinky.cz.

 

yknivoNumanzeSaNyknalC

Výběr článků