Hlavní obsah

Masivní baterie do koupelny i kuchyně jsou podstatným detailem interiéru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vodovodní baterie jsou důležitým detailem koupelny či dřezu. Pokud svůj byt zařídíte minimalisticky, tak to mohou být právě ony, kdo se stane interiérovou dominantou místnosti. Máme pro vás tipy na designové kousky, díky kterým nebudete plýtvat vodou a které se stanou ozdobou každého prostoru.

Článek

Zajímavé jsou baterie od italských designérů, kteří upřednostňují moderní styl a zároveň kladou důraz na praktičnost a estetičnost výrobků. Pokud si nejste jistí jaký typ baterie při nákupu volit tak pro vás máme tipy na to, které baterie jsou zrovna v kurzu.

.: Umyvadlová páková baterie, velmi masivní, se hodí do moderní koupelny. Foto: Jika

K aktuálním trendům Ing. Krajíček, jeden z majitelů firmy Perfecto Design, řekl: „ Moderním trendem u vodovodních baterií jsou hranaté a ostré tvary, ale populárními i nadále zůstávají klasické oválné. V obou případech můžou zákazníci volit jak praktické pákové baterie, tak klasické elegantní kohoutky. Důležité je také předem zvážit, jak frekventovaně bude zákazník baterii využívat.“

.: Designové provedení vodovodní baterie - chrom, foto: Perfecto Design

Páková baterie ušetří finance

Co se typu týče, tak nejvýhodnější jsou pákové baterie, ty mohou zkrátit čas k nastavení teploty vody až o 40 %, a také ušetří spotřebu vody. Při nákupu dřezových baterií je možné si zvolit typ s výsuvnou sprškou, který je velmi praktický pro omývání ovoce a zeleniny, anebo také při napouštění vody do barelů nebo objemnějších hrnců.

.: Výsuvné baterie si našly příznivce i mezi běžnými uživateli, ale jsou nezbytnou součástí hlavně kuchyní v restauracích a hotelech.foto: Fonte

Trendy jsou i baterie přímo zabudovány na umyvadlo, vanu či zeď, instalaci netypických baterií je lepší přenechat odborníkovi – instalatérovi.

Baterie vyžaduje péči

Údržbu baterie je třeba provádět s ohledem na zvolený materiál. Obecně je ale lepší se vyhnout chemickému čištění.

.: Lesk masivní chromové baterie vynikne na černém podkladu - černé dlaždice v koupelně a jednoduchý design baterie zaručeně promění atmosféru v koupelně. foto: detail baterie Perfecto Design

Stopy po tvrdé vodě je lepší setřít suchým hadrem, pokud totiž použijete na vyčištění skvrn písek, tak baterii sice vyčistíte, ale může dojít k porušení materiálu - k jeho poškrábání a špína se bude na povrchu s drsnou strukturou příště více usazovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám