Hlavní obsah

Koupelna pro dva

Právo, Novinky, Gisela Růžičková

Po odchodu dětí z bytu se rozhodli naši hostitelé pro změnu svého bydlení. Po úvahách, zda koupit menší domek či rekonstruovat byt, dali manželé středního věku nakonec přednost kompletní rekonstrukci bytu. Chtěli vyměnit umakartovou koupelnu za moderní a pohodlnou, v níž by rádi trávili začátek i konec dne. Shodli se na tom, že koupelnu zvětší na úkor obývacího pokoje.

Článek

Základním požadavkem paní domu byla totiž klasická obdélníková vana i pohodlný sprchový kout. A to není vše! Kromě prostorné vany 180x70 cm a rohového sprchového koutu o rozměrech 90x90 cm se do nové koupelny vešlo umyvadlo se skříňkou, samostatná skříňka s vestavným košem na prádlo a také pračka. S přestavbou koupelny změnila tvář i předsíň.

Raději s firmou

Naši hostitelé neváhali ani vteřinu a rekonstrukci svěřili renomované firmě. Zejména proto, že jakékoli zásahy musí být odborně posouzeny a jsou povoleny, jen když nezatíží základovou nosnou konstrukci. To je samozřejmě záležitost pro odborníky. Hlavně z těchto důvodů se pustili do modernizace bytu dodavatelskou cestou a nelitují.

Bylo to sice dražší, ale měli záruku rychlé realizace všech prací, která by při amatérském postupu blokovala na delší dobu užívání bytu. Navíc byli ušetřeni martyria kolem vyřizování stavebního povolení. Veškerá jednání na úřadech zajistil dodavatel.

Zajímavý vzhled

Alfou a omegou koupelen bývají obklady a dlažba. V koupelně našich hostitelů stojí za povšimnutí jednoduchý žlutobílý obklad s tmavší spárovací hmotou, která dává koupelně nevšední ráz. Zajímavostí této koupelny je také neobvyklá volba podlahové krytiny.

:. Linoleum byla praktičtější volba. (Foto archiv firmy Panelreko)

Majitelé nakonec dali přednost linoleu. Zdálo se jim být příjemnější a teplejší než dlažba, ale i praktičtější na údržbu, protože je beze spár. Koupelna je zářným příkladem toho, že lze ušetřit na obkladech i na dlažbě, aniž by to vzhledu místnosti jakkoli uškodilo.

Ba naopak. Koupelnu barevně doplňuje nábytek v kombinaci lakovaná bílá + třešeň.

Předsíň v novém

Když už byl byt rozkopaný, nabízela se možnost udělat pár zásahů také do předsíně, zejména do podlahy a dveří. Naši hostitelé si vybrali laminátovou plovoucí podlahu v dezénu buk. Vzhled bytu pozvedla i kompletní výměna dveří, také v dekoru buk.

Dveře do obývacího pokoje jsou zasouvací do pouzdra. Toto řešení je výhodné proto, že investice do dveřního pouzdra zabudovaného do zdi se bohatě vrátila v získaném prostoru. Posuvné dveře nezabírají místo při otvírání, ani při posouvání. A hlavně, dveře nejezdí po zdi, kde by pak nemohl být nábytek. Teprve výměnou zárubní za obložkové byt získal zcela nový švih.

Reklama

Související témata:

Související články

V koupelně nemyslete jen na zajímavé tvary

Sanitární keramika je samozřejmou součástí interiéru koupelen. Mimo změn jimž podléhají jejich tvary - od přísně geometrických až po oble rozevláté, je potřeba...

Vychytávky pro koupelnu

Koupelnu si člověk zařizuje v průměru pouze dvakrát až třikrát za život. Poprvé, když se osamostatní, podruhé už s vlastní rodinou a malými dětmi. Dalších...

Atraktivní minimalismus v koupelně

Koupelny prochází stejně jako celý interiér našich domů a bytů módními vlnami. Současné trendy přejí zejména přírodním materiálům, stále více se v koupelnách...

Výběr článků

Načítám