Hlavní obsah

Dům ve tvaru toalety

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOUL

Organizace nazvaná Světová záchodová asociace na první pohled vypadá jako mystifikace hodná snad jedině britských Monty Python´s. Ale není to vtip, jde o reálnou věc. Asociace si staví navíc v Jižní Koreji sídlo, a v úvahu nepřichází žádný jiný tvar než záchodová mísa.

Článek

Organizace World Toilet Association General Assembly (WTAA) své nové sídlo chce otevřít již v polovině listopadu letošního roku. Bude stát asi 40 kilometrů jižně od Soulu ve městě Suwon. Originální tvar dal budově designér Koki-woong.

Hlavní činností WTAA je zlepšování situace v oblasti sanitární hygieny, na svých internetových stránkých uvádí, že kolem 2,6 miliardy lidí, což je kolem 40 procent světové populace žije v neuspokojivých podmínkách - nemají kanalizaci a většinou ani splachovací toaletu.

O důsledcích asi není třeba se podrobněji rozepisovat, špatné hygienické podmínky vedou k šíření epidemických nemocí jako tyfus, cholera atd.

O "záchodový" vzhled se postaral designér Koki-woong, a podoba je více než výstižná. Foto Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám